Rechter laat roofverdachte vrij
17 Apr 2015, 09:40
foto


Romano L. die niet op de rechtszitting van donderdag verscheen, is door rechter Sieglien Wijnhard vrijgesproken. Hij was voorlopig in vrijheid gesteld, maar moest nog op het vonnis wachten. Volgens de rechter heeft het Openbaar Ministerie (OM) slechts op verklaringen van medeverdachten de strafeis gepresenteerd. Hierdoor is er geen steunbewijs geleverd en de rechter achtte de feiten niet wettig en overtuigend bewezen.

De medeverdachten die al veroordeeld waren en gehoord werden in deze zaak, gaven aan dat de veroordeelde niet de persoon is die zij als ‘Domme' kennen. Romano L. werd voorlopig in vrijheid gesteld, nadat zijn medeverdachten terugkwamen op hun verklaringen. In eerste instantie hadden zij bevestigd dat de man betrokken was bij de berovingen. Ook hadden zij aangegeven welke handelingen hij gepleegd zou hebben. Daarna ontkenden zij in de rechtszaal. De medeverdachten en veroordeelden Roberto C., Anthony P. en Brian N. verklaarden dat zij de medeverdachte Romano L. nooit eerder gezien hadden. Hij zou volgens hen niet bij de berovingen aanwezig zijn geweest.

Advocaat Raoul Lobo die Romano L. bijstond, voerde op een rechtszitting aan dat het OM, slechts de bezwarende verklaringen heeft meegenomen. De ontlastende verklaringen zijn niet opgesomd. De raadsman stelt dat diverse verklaringen door medeverdachten zijn afgelegd waarin zij aangeven dat ze Romano L. niet herkennen. De medeverdachten hadden eerder een andere verklaring afgelegd, maar op de rechtszitting hebben zij iets anders verklaard. Lobo voerde aan dat getuigen een wit voertuig gezien zouden hebben. De raadsman vindt dat de kenmerken van die auto veel te weinig zijn om deze te linken aan Romano L. Ook bij de spiegelconfrontatie hebben de medeverdachten die inmiddels veroordeeld zijn, Romano L. niet herkend.

Tegen Romano L. had officier van justitie, Cynthia Klein, zes jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en zijn gevangenneming. De verdachte wordt beschuldigd betrokken te zijn geweest bij de beroving van een servicestation aan de Jozef Israëlstraat in april 2011 en een geldautomaat van de RBC-bank. Bij de roofoverval bij het pompstation werd een man dodelijk geraakt. Romano L. zou het plan beraamd hebben. Ook zou hij de bestuurder zijn van het voertuig waarmee de beroving werd gepleegd. De verdachte zou zijn makkers voorzien hebben van vuurwapens.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May