Startsein gegeven voor asfaltering van de Adhinweg
16 Apr 2015, 16:54
foto
Ministers en districtscommissaris Roline Samsoedien geven met besprenkelen van bier het startsein voor de asfaltering van de Adhinweg in Wanica. (Foto: René Gompers)


Met veel fanfare is vanmiddag het startsein gegeven voor de asfaltering van de Mahadjan Ram Adhinweg in het district Wanica. De flessen dyogo vloeiden rijkelijk op de nog te asfalteren weg, die de Martin Luther Kingweg verbindt met de Sir Winston Churchillweg. De weg is 2 kilometer lang en 5 meter breed. Kuldipsingh Infra zal 30 km weg asfalteren, waaronder deze verbindingsweg.

De ministers Rabin Parmessar (Openbare Werken), Steven Relyveld (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) en Soeresh Algoe (Landbouw, Veeteelt en Visserij), districtscommissaris Roline Samsoedien, Assembleeleden Theo Vishnudatt en Amzad Abdoel waren ook van de partij. Projectdrager Cliffton Amoida van OW legde uit dat er eerst is gewerkt aan de riolering en er zijn duikers geplaatst. De eerste oplevering wordt in juni verwacht. Samsoedien zei veel klachten te hebben gekregen over deze weg. Zij is blij dat de weg nu geasfalteerd zal worden.

Namens de bewoners voerden Deborah Grootfaam (ressort Houttuin) en Rossellie Cotino (ressort Domburg) het woord. Cotino die op de tweede plek in Wanica gekandideerd is door de NDP, zei dat het om een mijlpaal gaat. Zij benadrukte dat de Adhinweg twee belangrijke wegen verbindt. De bewoners hebben volgens haar veel misère meemaakt door de slechte staat van de weg. Zij bedankte de regering voor het houden van het woord en de bewoners voor het opbrengen van het geduld. Algoe zei dat drie ministeries hier zijn. OW zorgt voor goede infrastructuur, RGB voor de grondpapieren en LVV voor de productie. Hij haalde aan dat Wanica een agrarisch district is. Jan Aben, directeur van Kuldipsingh Infra, gaf de verzekering dat grondig te werk wordt gegaan. De weg zal prima worden, waarbij ook maatregelen genomen worden om de veiligheid te garanderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May