Opluchting na akkoord ziekenhuizen en verzekeraars
16 Apr 2015, 12:45
foto
Vicepresident Robert Ameerali tijdens de bijeenkomst met ziekenhuisdirecteuren en verzekeraars vandaag op zijn kabinet. (Foto: Raoul Lith)


Na een marathon-vergadering gisteren, hebben de ziekenhuizen en de verzekeringsmaatschappijen vandaag een overeenkomst getekend over de tarieven voor basiszorgverzekering. De voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR), Manodj Hindori is blij dat het eindelijk zover is. De ziekenhuizen hebben zes maanden hun diensten verleend, zonder dat ze geld hiervoor hebben ontvangen.

Op 9 oktober vorig jaar is de basiszorgverzekering ingegaan. Nu, 16 april, is er pas een overeenkomst. "Het waren pittige onderhandelingen. De verzekeringsmaatschappijen zijn getraind hierin en weten precies waar ze op moeten letten", zegt Hindori. Het kabinet van de vicepresident, de Zorgraad en het Uitvoeringsorgaan hebben assistentie verleend bij het tot stand komen van de overeenkomst.

Vanaf nu verwachten de ziekenhuizen dat vlot betaald zal worden voor de verleende diensten. Afgesproken is dat deze tarieven gelden tot en met 30 juni. Per 1 juli moeten nieuwe tarieven worden afgesproken. De onderhandelingen hierover beginnen over een week. De huidige tarieven zijn tussen de SRD 525 tot SRD 662 voor de ligdagen in diverse ziekenhuizen. Het gaat om bedragen die ruim twee jaar geleden zijn afgesproken. De ziekenhuizen willen een verhoging hebben. Hierover zal zo gauw mogelijk een akkoord worden bereikt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May