Zaak gevangenisopstand voor de rechter
15 Apr 2015, 19:00
foto


Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft de strafzaak tegen de gedetineerden M.B en R.W. in behandeling genomen. Nadat Officier van Justitie Gloria Stirling de zaak voordroeg, bleek bij de behandeling dat de verdachten geen advocaat hadden, waardoor zij van rechtswege alsnog advocaten kregen toegevoegd.

De gedetineerden hebben op 29 december 2014 een gevangenisopstand georganiseerd in de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID). Daarbij hebben zij zich schuldig gemaakt aan verschillende ernstige misdrijven waaronder mishandeling, zware mishandeling, vernieling, brandstichting en wederrechtelijke vrijheidsbeneming, dan wel pogingen daartoe. Inventaris van de inrichting en zelfs veiligheidscamera’s zijn vernield.

Het A-Team van de politie en de brandweer die de orde moesten herstellen werd aangevallen met scherpe voorwerpen en bekogeld met losgebroken tegels. Een lid van het A-Team liep daarbij een steekverwonding op, hem toegebracht door M.B. met een mes welke hij van een penitentiair ambtenaar zou hebben gekocht voor SRD 120. Ook poogden de gedetineerden een andere PA aan te vallen met een zelfgemaakte priem. De rechter heeft de verdere behandeling van de zaak uitgesteld naar maandag 11 mei a.s.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May