President heeft gesprek over Afobakadam en Suralco
15 Apr 2015, 11:48
foto
President Desi Bouterse doet mededelingen over Alcoa. Naast hem Kries Kalipdewsing, directeur van Combé Markt. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse deelt mee dat hij vandaag met de top van Alcoa/Suralco praat. Hij merkt op dat er goed werk is gedaan door de presidentiële commissie. Aan Alcoa is gevraagd om de Afobakadam over te dragen aan Suriname en dit gaat ook gebeuren. Hetzelfde geldt voor de aluinaardefabriek op Paranam. Deze mededelingen deed de president toen hij directie en medewerkers van Combé Markt toesprak bij zijn residentie vandaag.

De president geeft aan dat er onderhandeld is met Alcoa. Er is goed werk verricht door de commissie die bestaat uit Dilip Sardjoe (voorzitter), Marc Waaldijk, directeur van Staatsolie en Gillmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname. Alcoa heeft meegewerkt opdat de Afobakadam wordt overgedragen aan het land. Bouterse benadrukt dat de energie noodzakelijk is voor de ontwikkeling.

"Maar un no wan a dam wan, un wan a aluinaardefabriek ook tu gi Sranan. Den man taki dati oktu ye kisi", zegt de president. Hij legt uit dat alles wat Suralco hier heeft, overgedragen dient te worden, want Alcoa heeft in honderd jaar miljarden gemaakt. Volgens Bouterse wordt ook hieraan meegewerkt. Het is een kwestie van onderhandeling geweest. Het team heeft bijzonder goed werk gedaan. Bouterse merkt op dat vandaag twee historische gebeurtenissen plaatsvinden. Combé Markt geeft ondersteuning aan het beleid en het gesprek over Suralco wordt gevoerd. Bouterse zegt dat de eerste stap gedaan is voor ontwikkeling. Hij vraagt nog een kans om de tweede stap te zetten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May