Gajadien plaatst vraagtekens bij wandelloop Combé Markt
15 Apr 2015, 05:55
foto
Een deel van de brief van de directie van de Combé Markt .


Combé Markt houdt vandaag een wandelloop ter ondersteuning van de Nationale Democratische Partij (NDP). De directie en het personeel vinden dat de NDP een immens grote bijdrage geleverd heeft aan de ontwikkeling van Suriname door altijd in volksbelang te denken en te handelen. De voortzetting van dit beleid is bepalend voor de toekomst van Suriname. "Vandaar dat ook wij zeggen: We gaan voor nog vijf!", stelt Combé Markt. Politicus Asiskumar Gajadien (VHP) zegt aan Starnieuws dat de regering miljoenen moet betalen aan Combé Markt. Op 26 maart is nog een brandbrief geschreven. Volgens Gajadien is deze steunbetuiging nodig om de achterstallige betaling te ontvangen.

De directie van Combé Markt schrijft dat leveranciers geen goederen meer willen leveren omdat ze niet uitbetaald kunnen worden. De onderneming heeft geen geld om haar verplichtingen na te komen. Dit komt omdat de overheid haar schulden niet voldoet. "We zitten echt in financiële problemen en kunnen u niet op rekening voorzien. Zelfs arbeiders van Combé Markt kunnen niet uitbetaald worden vanwege onze liquide positie", schrijft de directie.

In het schrijven wordt opgemerkt dat Combé Markt nooit een slechte naam heeft gehad, maar nu is de onderneming een wanbetaler geworden omdat leveranciers niet betaald kunnen worden. Aan de overheid is te kennen gegeven dat alleen contante verkopen door kunnen gaan. Gajadien zegt dat deze brief en de ondersteuning in schril contrast met elkaar staan.

Gajadien stelt dat de staatsschuld (binnen- en buitenland) is opgelopen naar SRD 6 miljard. Er is volgens hem SRD 1 miljard aan onbetaalde rekeningen. Hij haalt een voorbeeld aan van een aannemer aan de Groot Blijdenshoopweg die onder druk zou zijn gezet om een vergadering te organiseren voor de NDP. Hem zou zijn beloofd dat de achterstallige gelden dan zouden worden betaald. "Ondernemers zitten met handen in het haar en dreigen failliet te gaan. Zij hebben geen keus dan te zwichten. De aannemer heeft de vergadering gehouden. Na de bijeenkomst werd aan ministers gevraagd wanneer de betaling zal volgen. De situatie is bijna uit de hand gelopen", stelt Gajadien. Hij merkt op dat er ook grote leningen worden gesloten. Het land wordt volgens de VHP'er in een financiële afgrond gestort.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May