Veel 'primeurs' bij 51ste Avondvierdaagse
12 Apr 2015, 04:00
foto
DSB-bank was een lichtpunt in de duisternis toen de stroom uitviel zaterdagavond. (Beeld: René Gompers)


De 51ste Avond Vierdaagse zit erop. Er hebben zich heel wat nieuwe dingen voorgedaan. Het is de eerste keer dat er meer dan 8000 lopers hebben meegedaan, de eerste keer dat zes politieke partijen meegedaan hebben en de stroom is voor het eerst uitgevallen. Hierdoor is de uitslag en prijsuitreiking uitgesteld. De organisatie, Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), zegt 'sorry' hiervoor.

“We bieden onze verontschuldigingen aan de samenleving aan, de lopers, iedereen”, deelt Purcy Oliveira, voorzitter van BVSS, mee. “Het heeft niet aan ons gelegen maar dan nog moet je verontschuldigingen aanbieden.” De stroomuitval heeft de pret niet gedrukt. De groepen gaven alles bij de laatste ‘show’ bij binnenkomst. Het publiek genoot met volle teugen. De wandelgroep van De Surinaamsche Bank (DSB) was letterlijk meer dan een lichtpuntje in het donker. De verlichte kostuums kwamen juist helemaal tot hun recht in de duisternis.

Niet alles is volgens plan verlopen, maar de organisatie kan niet ontevreden zijn deelt Oliveira mee. “Als ik kijk naar de lopers, de toeschouwers, de politie, de pers, EHBO, Openbaar Groen, kan ik zeggen dat eenieder zijn best heeft gedaan. Het was goed”, zegt Oliveira. “Op een gegeven moment was de stroom weg, maar daar kunnen we niks aan doen. Dat overkomt ons voor het eerst in 51 jaren AVD. Het zet ons wel aan het denken om een generator aan te schaffen.” Door de stroomuitval van ruim twee uren zijn de uitslag en de prijsuitreiking uitgesteld.

“Voor onze wandelmarsgeschiedenis is het de eerste keer dat we 8700 deelnemers hebben gehad”, haalt Oliveira aan. “De groep van de NDP had meer dan 3000 lopers. Maar ik denk dat het aantal deelnemers volgend jaar minder wordt, want dan hebben we geen verkiezingen.” De tweede grootste groep was de ABOP met 2000 plus lopers. NSK, BEP, NPS en PDO hebben ook van zich laten horen. Er hebben heel wat politici in partijkleuren meegelopen, onder wie John van Coblijn van de NPS, Falisie Pinas, Edward Belfort, Alice Amafo, Stephany Kasketi, Ronnie Brunswijk van de ABOP, Oesman Wangsabesari van NSK, Ashwin Adhin en NDP-voorzitter, president Desi Bouterse.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May