Manhoef en Bouterse voor landbouw en ondernemerschap
12 Apr 2015, 02:00
foto
Walter Bouterse en Beryl Manhoef de nieuwe MDG-jeugdambassadeurs. (Foto: Priscilla Williams)


De nieuwe United Nations Millennium Development Goals (MDG) jeugdambassadeurs Beryl Manhoef en Walter Bouterse willen in de komende vier jaar veel realiseren voor jongeren. Zij zullen de doelen die de Verenigde Naties wil bereiken wereldwijd helpen realiseren.

Manhoef heeft zich verdiept in voedselzekerheid en duurzame landbouw. Zij is van mening dat om dit te bewerkstelligen betere equipment nodig is en gerichte scholen. Door jongeren op te leiden in de agrarische sector, kunnen deze doelen worden gerealiseerd. Manhoef wil zich sterk maken om vooral onder de jongeren klein landbouw te stimuleren. Met 17 stemmen vóór en 6 tegen won Manhoef de verkiezingen.

Bouterse had als onderwerp gekozen werkgelegenheid, fatsoenlijk werk en sociale bescherming. ”Ik geloof in jong ondernemerschap. Het heeft geen zin dat er zoveel ambtenaren in ons land zijn, maar het land produceert niets”, betoogde Bouterse. Jong ondernemerschap moet flink gestimuleerd worden, jongeren moeten geschoold worden om beter werk te kunnen vinden", stelde hij. Sociale bescherming heeft de regering al in wetten vast gelegd, maar de taak is nu om na te gaan of die wetten worden nageleefd", vindt Bouterse. Zijn betoog was overtuigend. Hij werd met een overweldigend aantal van 22 stemmen gekozen. Zijn tegenkandidaat Reginald Tuur kreeg 1 stem.

Chovelly Amoksi presenteerde haar speech volledig in het Engels. Zij kwam bijzonder zelfverzekerd over, maar kreeg slechts 6 stemmen. Manhoef die bijzonder zenuwachtig was tijdens de presentatie werd gekozen met 17 stemmen. “Omdat ik weet dat een jeugdambassadeur ons land ook internationaal zal moeten vertegenwoordigen, heb ik ervoor gekozen mijn onderwerp geheel in het Engels voor te bereiden en te presenteren", vertelt Amoksi.

De afzwaaiende jeugdambassadeurs Jill Kromosoeto en Faisel Abdoelgafoer hebben hun periode opzitten nu. Abdoegafoer zegt aan de nieuwe jeugdambassadeurs dat ze veel tijd moeten vrij maken voor het werk en erop voorbereid moeten zijn dat niet alles op hun bord geschoven zal worden. Desondanks moeten ze proberen het werk succesvol uit te voeren.

Priscilla Williams
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May