Jamaicaanse tiener teruggestuurd naar zijn land
11 Apr 2015, 13:45
foto


De Militaire Politie heeft een 16-jarige tiener vanochtend op de Johan Adolf Pengel luchthaven de toegang tot Suriname geweigerd. De jeugdige wilde via Suriname en Nederland doorreizen naar zijn eindbestemming Turkije. Er was informatie ontvangen van een regionale inlichtingendienst dat de tiener mogelijk van plan is zich aan de sluiten bij de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

De tiener is aan een onderzoek onderworpen en ondervraagd door de Politie Inlichtingen Dienst. Aan de hand van de ondervraging en verkregen achtergrondinformatie vanuit Jamaica, is na overleg tussen de korpschef, de waarnemend procureur-generaal en de leiding van de militaire politie besloten om deze tiener terug te sturen naar zijn geboorte land Jamaica. Dat is inmiddels gebeurd.

De politie Public Relations zegt dat met deze maatregel een duidelijk signaal is gegeven dat Suriname er alles aan doet opdat de regio niet betrokken raakt bij het terrorisme. Deze operatie is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen de nationale en internationale inlichtingen diensten, zegt de politie in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May