Fouten kandidatenlijst in Coronie en Nickerie
12 Apr 2015, 06:00
foto


Niet alle kandidaten die zijn opgegeven op diverse lijsten, zullen door de controle komen van de hoofdstembureaus. Er zijn nogal wat fouten ontdekt. Starnieuws verneemt dat in Coronie door de Alternatieve Combinatie (AC) personen zijn gekandideerd die niet twee jaar ter plekke wonen. Er zijn ook kandidaten die voorkomen op meerdere lijsten. Dit geldt ook voor Mega Front en DOE in Nickerie. In meer districten zullen kandidaten uitvallen.

Het hoofdstembureau Coronie wil nog geen commentaar geven op fouten die er zijn geconstateerd. De voorzitter van het hoofdstembureau Coronie, Aroenkoemar Ramdhani, wil niet vooruitlopen op zaken. Hij verwijst naar de openbare vergadering van vrijdag, waar bekendgemaakt zal worden wat het onderzoek van de hoofdstembureaus heeft uitgewezen. Ook andere voorzitters van hoofdstembureaus wachten op de openbare zitting. Enkele partijen hebben al een schrijven ontvangen van hoofdstembureaus. Indien partijen niet akkoord gaan met een besluit van een hoofdstembureau, kunnen ze in beroep gaan bij de president.

De hoofdstembureaus zijn gelijk nadat de kandidaatstelling donderdag 15.00 uur afgesloten was, begonnen met het onderzoeken van de kandidatenlijsten. Indien bij onderzoek blijkt dat er een of meer verzuimen zijn, dan zal het hoofdstembureau onmiddellijk en middels aangetekende brief of gedagtekend ontvangstbewijs kennis geven aan hen, die de lijst hebben ingeleverd, alsmede het bestuur van de politieke organisaties. Zij hebben drie dagen de tijd om te reageren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May