Carl Breeveld beschikbaar voor presidentschap of vp
11 Apr 2015, 02:00
foto
Carl Breeveld, voorzitter DOE, gaat voor regeerverantwoordelijkheid. (Foto: René Gompers)


De partij voor Democratie en Ontwikkeling door Eenheid (DOE) is voornemens deel uit te maken van de nieuwe regeringscoalitie. Carl Breeveld, de partijvoorzitter stelt zich ook beschikbaar voor de positie van president of vicepresident. DOE heeft genoeg kader in huis om het land te helpen regeren en de juiste mensen om regeerverantwoordelijkheid te kunnen dragen, meent Breeveld.

DOE doet behalve in Paramaribo ook mee aan de verkiezingen in Para, Wanica, Commewijne en Saramacca. “We denken dat we met heel wat zetels binnenkomen”, merkt Breeveld op. “Ik weet ook dat mensen heel concreet willen weten wat de aantallen zijn maar ik vind ‘zeven’ een mooi aantal voor DOE.” Zeven zetels zijn net genoeg om een kandidaat te presenteren als president en vicepresident. “Als ik op de lijst geplaatst word om als presidentskandidaat aan te treden, willen we dat doen ja”, zegt Breeveld. “Wij geloven dat we in staat zijn een goede job te verrichten, om het land zuiver en gezond te krijgen. Er gaat een heleboel mis. Er zijn gelukkig ook wel goede dingen. Maar het kan veel beter.”

Bij de inschrijving van de partij op het hoofdstembureau donderdag, liet DOE doorschemeren deel uit te willen maken van de nieuwe regering. “Wij willen regeerverantwoordelijkheid. Dat is het woord dat we hanteren”, benadrukt Breeveld. “Natuurlijk heb je macht als je verantwoordelijkheid draagt maar we hebben gemerkt dat er te vaak en te lang het accent gelegd wordt op regeermacht. Wij willen geen macht om de macht. Wij willen verantwoordelijkheid om dit land verder vorm te geven. Wij zijn beschikbaar om deel uit te maken van de aanstaande regering.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May