NOP en Ping hebben elk drie vrouwen op lijst Para
10 Apr 2015, 08:00
foto
De drie kandidaten van Ping voor het district Para. (Foto: Wanita Ramnath)


Ping en de Nationale Ontwikkelings Partij (NOP) hebben elk drie vrouwen gekandideerd in Para. Marsha Jeffery, Edith Pajé en Joan Mandé staan op de lijst van Ping en Esselien Jabini (lijsttrekker), Bernice Kromokarso en Romona Poeketi zijn gekandideerd door NOP. Zij waren niet aanwezig bij de indiening van de kandidatenlijsten donderdag.

De drie kandidaten van Ping kwamen alleen om de stukken aan te bieden aan het hoofdstembureau van Para, voorgezeten door districtscommissaris John de la Fuente. Op de vraag van Starnieuws aan de dames wie de lijsttrekker in Para wordt, keken zij elkaar met een mond vol tanden aan.
Geffery zegt dat zij nog niet weten wie de lijst zal trekken. Zij maakte contact met voorzitter Ramsoender Jhauw van Ping. Hij vertelde haar dat de volgorde op de lijst is verwerkt. De drie kandidaten kwamen erg onzeker over. De documenten van Ping zijn geaccepteerd. Kleine correcties kunnen nog worden gepleegd.

Als laatste kwam NOP aan met drie personen. Zij waren op het schema van het hoofdstembureau voor negen uur opgebracht. De drie vrouwen die op de kandidatenlijst staan, waren niet aanwezig. Ondervoorzitter van NOP, John Pansa, zegt aan Starnieuws dat vrouwen de voorkeur is gegeven. "Wij doen alles rustig aan en pas na de indiening komen wij met meer informatie naar buiten", zegt Pansa.
Met de afhandeling van NOP heeft het district Para negen politieke organisaties geregistreerd. De afhandeling is vlot verlopen en de documenten van de meeste partijen waren in orde op enkele kleine zaken na.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May