Diana Pokie: AC/ABOP beste alternatief in Brokopondo
10 Apr 2015, 03:00
foto
ABOP-lijsttrekker in Brokopondo Diana Pokie ( midden ) kort na de indiening van de kandidatenlijst bij het hoofdstembureau in Brokopondo. Links van Pokie met de hand omhoog kandidaat Kenneth Smith en rechts Aserie Boegati. (Foto: Wilfred Leeuwin)


“Ik heb een goed gevoel als ik kijk naar de mensen die ons ondersteunen. Zij hebben hun vertrouwen in ons gesteld, maar ik weet dat we nog hard moeten werken om het maximale in dit district te behalen”, zegt Diana Pokie, lijstaanvoerder van de Alternatieve Combinatie (ABOP, KTPI en PDO) voor het district Brokopondo.

Binnen AC is afgesproken dat alleen de ABOP kandidaten voordraagt voor de drie DNA-zetels in dit district. Aserie Boegatie is gekandideerd op plaats nr 2 en Kenneth Smith is lijstduwer.
Volgens Pokie heeft de ABOP-achterban in Brokopondo zich op een bijzondere manier voorbereid op de indiening van de kandidatenlijsten. “We hebben met de mensen gesprekken gevoerd en hebben vanaf de dag voor de indiening met elkaar gebeden”, zegt Pokie aan Starnieuws. Het gebed heeft de gelederen gesterkt en is daaruit kracht geput om hard te werken om zoveel mogelijk kiezers in Brokopondo aan hun zijde te krijgen.

Pokie zegt dat zij zich ervan bewust is dat zetels behalen in Brokopondo een harde strijd zal worden tussen AC en de NDP. Zij denkt dat haar combinatie in Brokopondo goed is voor 2 zetels en dat met nog meer gesprekken en mobilisatie de kans daar is om ook de derde zetel binnen te halen. “We zijn het beste alternatief voor de kiezers van Brokopondo. We hebben een doel voor ogen en laten ons niet afschrikken door andere partijen. Als we hard werken is het maximale in cijfers uitgedrukt een 10, dus 3 zetels, maar als je in plaats van een 10 een 8 krijgt, ben je ook tevreden. We hebben drie volwaardige kandidaten die hard werken”, redeneert Pokie.

Boegati en Smith die voor het eerst op en DNA-kandidatenlijst komen te staan, zeggen dat voor hen de achterstandspositie van hun districtsgenoten een belangrijke reden is waarom zij op de kandidatenlijst voor een zetel in het parlement staan. Volgens de drie AC/ABOP-kandidaten is er in de afgelopen regeerperioden bitter weinig gerealiseerd voor het district. Daar willen zij zich voor gaan inzetten. Andere belangrijke issues voor Boegati en Smith zijn de aanpak van het toenemende aantal drop-outs in het district en de rest van het binnenland, onderwijs en woningbouw.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May