Amazone Partij gaat voor grondrechten vraagstuk
09 Apr 2015, 09:10
foto
Jerry Gijsberg geflankeerd door de twee andere kandidaten van de APS, Thea Romalo en Wendelien Sabajo.


De Amazone Partij Suriname (APS) heeft zich als eerste partij op het districtscommissariaat te Para geregistreerd. De groep is heel rustig binnengekomen met een kleine groep en zonder enige tamtam. Jerry Gijsberg (lijsttrekker APS), Thea Romalo en Wendelien Sabajo zijn de kandidaten die zijn geregistreerd. Deze drie stellen het grondrechten vraagstuk centraal in hun campagnevoering.

Gijsberg zegt aan Starnieuws dat de inheemsen ook deel uitmaken van de Surinaamse gemeenschap en dat zij nog achtergesteld zijn. Zij willen dezelfde rechten als de overige burgers. “We willen kijken naar de belangen van de inheemsen. Andere landelijke problemen van het land hebben ook onze aandacht. Wij willen extra aandacht voor de inheemsen en gaan voor ontwikkeling van heel Suriname”, deelt Gijsberg mee.

Romalo merkt op dat er tot nu toe weinig voor de inheemsen is gedaan. De APS wil zich daarom extra inzetten voor deze groep. Partijlid Sabajo benadrukt dat de partij gaat voor zetelwinst. Er is een overlijdensgeval, vandaar dat zij gekozen hebben om het rustig aan te doen.

De voorzitter van het hoofdstembureau John de la Fuente zegt aan Starnieuws dat hij met alle partijen die zich hebben opgegeven, heeft vergaderd over de gang van zaken. De richtlijnen en de tijdstippen zijn aan hen doorgespeeld. De eerste groep, APS, is al afgehandeld en de dc is er tevreden over. Hij heeft ook de Motor Surveillance afdeling van de politie ingeschakeld om het verkeer later op de dag in goede banen te leiden. Hij verwacht een vlotte en feilloze afhandeling van de registratie. De partijen die zich nog moeten registreren zijn; NOP, NDP, ANC, AC, DOE, MEGA FRONT, V7 en PING.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May