54-jarige veroordeeld tot twaalf maanden celstraf
09 Apr 2015, 03:00
foto


De 54-jarige G.K. is op de rechtszitting van woensdag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Hij werd op 16 juni op heterdaad betrapt voor een poging tot inbraak in een restaurant aan de Latourweg. G.K. werd toen meteen aangehouden.

De benadeelde sloot op 16 juni zijn restaurant om 00.00 uur. Later in de ochtend werd hij wakker geschud door politieagenten die hem aangaven dat er ingebroken was bij zijn restaurant. Er werd een witte zak met sigaretten getoond aan de benadeelde. De lade met sigaretten bleek leeg te zijn. Op de camerabeelden was te zien hoe de verdachte met een koevoet de ladekast van de sigaretten opengebroken had.

G.K. beweerde dat de deur openstond. Hij ging toen naar binnen en probeerde zijn slag te slaan. Bij zijn aanhouding stond hij met de koevoet in zijn hand. Ook was een deel van de goederen nog ter plekke, omdat de verdachte deze nog niet had afgevoerd. De verdachte zou ijzeren spijlen hebben opengebroken.
De verdachte beweerde dat hij mishandeld was bij zijn aanhouding. Volgens de rechter is dit onderzocht en de mishandeling van de verdachte is niet vast komen te staan. Door het onderzoek heeft deze zaak langer geduurd. De verdachte was al eerder veroordeeld. De rechter legde de straf conform de eis van het OM op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May