Bouterse: 24 jongeren; 14 vrouwen op de lijst
08 Apr 2015, 00:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse stelt de kandidaten voor De Nationale Assemblee voor aan het Centraal Politiek Orgaan en overige structuren van de partij. (Foto: René Gompers)


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft 24 jongeren landelijk gekandideerd op de lijst van De Nationale Assemblee. Er zijn veertien vrouwen op de lijst. "Wij hebben rekening gehouden met jongeren en het genderaspect. Wij hebben debaters nodig in het parlement", legde NDP-voorzitter, president Desi Bouterse dinsdagavond uit in Ocer. Het Centraal Politiek Orgaan heeft de voordrachten goedgekeurd.

De kandidaten van Brokopondo zullen woensdag rond 12 uur bekend zijn. Er zijn diverse namen doorgegeven, onder wie Frederik Finisie als lijsttrekker. Vrouwen van Brokopondo willen liever een vrouw op de eerste plek. In Para zijn er ook 1400 handtekeningen verzameld. Daar zal voor de tweede plek op de lijst ook nog een besluit worden genomen. Lijsttrekker in Para is Patrick Kensenhuis geworden.

Bouterse merkte op dat het niet gemakkelijk was om de lijst samen te stellen. Er is heel wat discussie aan vooraf gegaan. Een deel van de NDP'ers heeft duidelijk laten blijken dat er onvrede is over sommige voordrachten. Bouterse zei dat er een goed team is samengesteld. In de tijd zal dit blijken. Hij vindt het jammer dat in Coronie de samenwerking met de PALU niet is gelukt. De NDP-voorzitter deelde mee dat er vijf vergaderingen zijn belegd hierover. Hij was bij vier van de bijeenkomsten aanwezig.

"Wij gaan voor maximale winst. We weten dat we hard moeten werken", benadrukte Bouterse. Partijtopper Jennifer Simons sprak de hoop uit dat er goede beslissingen genomen worden over Para en Brokopondo. "Wij krijgen een sterk team in DNA", concludeerde Simons. Zij maakt zich op voor een tweede termijn als Assembleevoorzitter. Bouterse zei dat er hard gewerkt is. Hij hoopt dat het volk de NDP de kans geeft om de job voort te zetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May