VHP zal dienstplicht terugdraaien en corruptie bestrijden
07 Apr 2015, 01:00
foto
VHP'ers schudden de hand van voorzitter Chan Santokhi. (Foto: Leroy Troon)


Tijdens een drukbezochte massameeting van de VHP aan de Commissaris Weytingweg (Saramaccapolder) maandagavond, is er flink afgegeven op de regering. De gezondheidszorg, corruptie, gebrek aan banen, slecht bestuur, criminaliteit waren enkele onderwerpen die door diverse sprekers werden belicht. Ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh beloofde dat dienstplicht niet door zal gaan wanneer V7 aan de macht komt. VHP-voorzitter Chan Santokhi zei dat deze regering naar huis moet op 25 mei.

Asiskumar Gajadien haalde aan dat het geld van het volk teruggehaald zal worden die in zakken van regeringsmensen en hun vriendjes zijn verdwenen. Hij hekelde het financieel beleid dat gevoerd wordt en benadrukte dat corruptie welig tiert.
Kandidaat Barkat Mohab Ali, die arts is, bleef enige tijd stilstaan bij de gezondheidszorg. Hij merkte op dat mensen die on- en minvermogenkaarten hadden, niet hoefden te betalen als ze medicijnen afhaalden bij apotheken. Nu is dat wel het geval. Hij haalde aan dat de ziekenhuizen de noodklok hebben geluid. De gezondheidszorg verdient volgens hem een betere aanpak.

Santokhi introduceerde ex-politiecommissaris Krishna Hussainali-Mathoera op de massameeting. Hij benadrukte hoe belangrijk de veiligheid is voor iedereen in Suriname. "Jullie willen veiligheid hebben, wij zullen de veiligheid terugbrengen. U kan niet alleen rekenen op de sheriff, maar ik geef u een deputy sheriff", zei Santokhi. Hij bracht in herinnering dat hij ook commissaris was, maar werd minister van Justitie en Politie om criminaliteit aan te pakken. Hussainali zal in het parlement orde op zaken helpen stellen.

Hussainali zei dat ze is gearriveerd. Ze is geboren en getogen in Wanica en komt uit een gezin van tien kinderen. Haar ouders hebben hard gewerkt en ervoor gezorgd dat ze naar school konden gaan. "Dit is niet alleen goed voor ons, maar voor de hele samenleving", zei ze. Ze haalde aan dat ze ook rijst heeft geplant, koeien heeft gegraasd, groente verbouwd en verkocht, maar ze heeft ook gestudeerd en heeft de vorige week bedankt als commissaris van politie. Ze beloofde alles te zullen doen voor de samenleving, met de ondersteuning van eenieder. "Deze verkiezing gaat niet om personen, maar voor een beter Suriname, voor een betere toekomst voor eenieder".

Op de massameeting van VHP hebben ook de kandidaten Raymond Sapoen (Pertjajah Luhur) en Daniella Beeldsnijder (NPS) het woord gevoerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May