Bouterse draagt Suriname toch nog op aan de Almacht
07 Apr 2015, 00:00
foto


Suriname werd met Pasen door president Desi Bouterse tijdens de Paasconferentie in Ocer toch nog in handen gelegd van de Almachtige. Voor de ogen van duizenden gelovigen voltrok zich het machtig moment toen plotseling president Bouterse zijn opwachting deed in Ocer en voorging in een gebed om Suriname officieel op te dragen aan de Here. "Een kort maar krachtig gebed werd dat, waarbij hij onder meer vergiffenis vroeg voor land en volk. Gelijk hierna brak een luid gejuich los vanuit de grote menigte, die blijk gaf van opluchting en ook appreciatie dat dit alsnog kon plaatsvinden", meldt de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin.

Bouterse gaf toe enorm veel tegenstand te hebben ervaren en dat met name religieuze organisaties reeds aan het begin aangaven niet te zullen participeren. Het geduld en geloof van christenen werd op de proef gesteld toen het plan om Suriname op te dragen tot drie maal toe werd uitgesteld. De veel gehoorde kritiek was dat het geheel doorspekt zou zijn van ‘politiek spel’ op weg naar de verkiezingen. De president benadrukte dat dwars door alle toestanden in de wereld, de rust en vrede in Suriname wel te ervaren is. ‘Zo lang wij dit moment nog hebben, laten wij dan van de gelegenheid gebruik maken en dit land verder tot ontwikkeling brengen voor generaties na ons’.

Het staatshoofd werd de handen opgelegd door zijn geestelijk adviseur, bisschop Steve Meye. Hij bad onder meer voor het gezin en de ambitie van Bouterse voor een tweede ambtstermijn als regeringsleider van Suriname. De Paasconferentie duurde van 2 tot en met 5 april 2015. De aanwezigen werden toegerust vanuit Gods Woord en de nadruk werd gelegd op het thema ‘De overwinning op het oorlogsveld’. "Met het opdragen van Suriname aan God op de laatste dag van de Paasconferentie, wordt de natie per heden bestuurd door God en ligt het nu aan de christenen om hun positie in te nemen en daadwerkelijk de doorbraken in het natuurlijke te bewerkstelligen", staat het in een verklaring van deze gemeente.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May