Bouterse: Census bepaalt mede de kandidatenlijst
06 Apr 2015, 06:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse spreekt de structuren zaterdagavond toe in Saramacca. (Foto: Leroy Troon)


De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), president Desi Bouterse, heeft in Saramacca uitgelegd dat naar de censusresultaten worden gekeken om kandidaten te selecteren. Uit de volkstelling blijkt dat Hindostanen de grootste bevolkingsgroep vormen in Saramacca. Daarom is Jerrel Mahabier de lijsttrekker. Op basis van de bevolkingssamenstelling is op nummer twee Naomi Samidin op de lijst. Op nummer drie is gekozen voor Robby Loods.

Bouterse grapte dat volgens een opiniepeiling van IDOS twee zetels van Saramacca voor de NDP zijn. Starnieuws verneemt dat IDOS de peiling in Saramacca vermoedelijk eind van de maand zal houden. Bouterse haalde aan dat de partij voor drie zetels gaat in het district. "Als je examen gaat maken, ga je niet voor een zes maar voor een tien. Het kan dat je een fout maakt en dan eindigt op 8.5. Maar wij gaan voor ekh, doei, tien, de drie zetels van Saramacca", legde Bouterse uit.

Hij wees de structuren er op dat ze niet achter mensen moeten lopen, maar achter ideeën. Hij haalde aan dat de mensen vroeger achter leiders aanliepen, zonder de filosofie van de partij te kennen. Hij merkte op dat het land in 2010 op een kruispunt was. In 2015 gaat de NDP voor ontwikkeling. Bouterse propageert de educatieve economie, waarbij iedereen in het land de gelegenheid krijgt om te studeren. Suriname heeft een achterstand in vergelijking met de grote wereld. Met de informatie technologie zullen volgens de president grote stappen vooruit gemaakt worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May