Nog geen rust over kandidatenlijst NDP-Para
06 Apr 2015, 00:00
foto
Guno Polak, voorzitter afdeling Para van de NDP.


Nu de strijd in Saramacca binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) beslecht is, broeit het opnieuw in Para. Aanvankelijk was de lijsttrekker in dit district Leandra Woei. Daarna werd door de inheemse dorpen Jennifer Vreedzaam voorgedragen. NDP-voorzitter Desi Bouterse verzuchtte zaterdag in Saramacca dat hij opnieuw 1400 handtekeningen heeft gekregen van NDP'ers die weer een wijziging willen.

Bouterse zei dat hij blij zal zijn als 9 april voorbij is. Dan moeten de kandidatenlijsten worden ingediend. Hij merkte op dat er een stoelendans plaatsvindt rond de kandidaatstelling. Guno Polak, voorzitter van NDP afdeling Para, zegt aan Starnieuws dat de structuren al een besluit hebben genomen. De kandidatenlijst is al rond. De mensen hebben ook al bewilligd. Op nummer 2 staat Patrick Kensenhuis en nummer drie Glenn Sapoen.

Polak deelt mee dat een actiegroep buiten de structuren om bezig is om verwarring te stichten. Mensen zouden misleid zijn om handtekeningen te plaatsen. Hij heeft van de partijvoorzitter ook niet vernomen dat de namen weer zullen worden gewijzigd. "Als mensen mobiliseren, kan ik dat ook doen, want ik ken me structuren en ik weet dat ze achter mij staan. De partij heeft geen enkele baat bij dyugu dyugu", stelt Polak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May