Steun uit Lelydorp voor Santokhi en Sapoen
05 Apr 2015, 04:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt te aanwezigen toe in Lelydorp. (Foto: Raoul Lith)


De V7 presidentskandidaten Chan Santokhi (VHP) en Raymond Sapoen (Pertjajah Luhur) genieten extra support vanuit Lelydorp. Zaterdagavond is het ‘Comité Lelydorp voor President’ gelanceerd. Santokhi en Sapoen wonen beiden te Lelydorp en zijn ook daar opgegroeid. “Ik weet zeker dat een van deze heren president wordt van het land. En zij zullen ontwikkeling brengen voor ons”, zegt Ruth Deira een van de initiatiefnemers.

Deira geeft aan dat het niet anders kan dan een buurtbewoner te ondersteunen die zijn sporen heeft verdiend. Volgens Deira zijn de twee presidentskandidaten al bekend met de problemen van de buurt. Vanaf vandaag gaan groepen in de buurt lopen om pamfletten te verdelen. “We gaan huis aan huis mensen adviseren om op deze heren te stemmen. ”

Mede initiatiefnemer Ronald Gambier roept de aanwezigen op om massaal het comité te ondersteunen. Hij merkt op dat politieke opposanten bezig zijn met rassenhaat via radioprogramma’s. “Dat gaat niet werken als je kijkt naar die mix in de samenleving en ook in dit comité. Zij hebben geen troef meer vandaar dat ze rassenhaat als gif willen gebruiken”, meent Gambier. Hij waarschuwt dat wat zich heeft voortgedaan in ons buurland Guyana hier niet gaat gebeuren, “un no wan ing”.

Sapoen was niet lijfelijk aanwezig, maar zijn boodschap werd via een video overgebracht. “Het komt niet vaak voor dat van een ressort twee kandidaten worden voorgedragen vanuit een combinatie”, zegt Sapoen. Hij stelt dat ondanks Suriname geen presidentieel stelsel heeft, middels zo een initiatief partijen hun kandidaat kunnen voorschotelen aan het electoraat.

“Laten we al die personen vergeven die haat, leugens en geweld verspreiden via de media. Laten we hen aan de schepper overlaten”, zegt Santokhi tegen de aanwezigen. Hij benadrukt de vreedzaamheid (religie en etniciteit) in zijn woongebied. Santokhi roept zijn gehoor op niet meer naar de beloftes van de huidige regering te luisteren, "we hebben die al gezien". “Na zoveel protesten willen ze toch doorgaan met het treinproject in 2016. Wanneer wij in de regering zitten, gaan we het project aan een studie onderwerpen”, belooft hij. Volgens Santokhi kan het geld geïnvesteerd worden in sportcentra en onderwijs voor de gemeenschap.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May