Afspraken indiening kandidatenlijsten Sipaliwini rond
04 Apr 2015, 17:00
foto
Het hoofdstembureau van Sipaliwini.


Hoofdstembureau Sipaliwini (Kieskring X) heeft al goede afspraken gemaakt met de zeven politieke organisatie die deel zullen nemen aan de verkiezingen. De tijden voor de indiening van de kandidatenlijsten zijn al besproken met hen. Vijf jaar geleden is het misgegaan met het indienen van de kandidatenlijsten. A Combinatie werd na 15.00 uur en zelfs een dag erna in de gelegenheid gesteld handtekeningen te plaatsen onder de kandidatenlijsten.

Het hoofdstembureau van Sipaliwini heeft op donderdag en vandaag zittingen gehouden over de kandidaatstelling van de diverse politieke partijen. Ondervoorzitter Maya Manohar was als vertegenwoordiger van het Centraal Hoofdstembureau ook aanwezig geweest. Voorafgaand aan de zittingen is er ook een ontmoeting geweest met vertegenwoordigers van de politie over het veiligheidsaspect op de dag der kandidaatstelling en op 25 mei.

De voorzitter van het hoofdstembureau van Sipaliwini, districtscommissaris Armand Jurel heeft tijdens deze zittingen de politieke partijen het proces naar de verkiezingen uitgelegd en met hen doorgenomen. Dit had betrekking op het plannen voor de partijvergaderingen, indienen van lijsten van getuigen, enz. De zeven politieke organisaties die in Sipaliwini meedoen zijn: Alternatieve Combinatie (AC), de Amazone Partij Suriname (APS), de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), het Mega Front, de Nationale Democratische Partij (NDP) en A Nyun Combinatie (ANC) en V7.

De tijdstippen voor indiening van de kandidatenlijsten op 9 april zijn doorgenomen. Afgesproken is dat de APS zal aantreden om 8.00 uur, NOP 8.30 uur, ANC 9.00 uur, Mega Front 10.00 uur, NDP 11.00 uur, AC 12.00 uur en V7 om 13.00 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May