Vrouw staat terecht voor verduistering US$ 98.567
04 Apr 2015, 06:00
foto


Een vrouw wordt ervan verdacht US$ 98.567 verduisterd te hebben van het bedrijf waarvoor zij werkzaam was. Dit zou zij gedaan hebben door bonnen valselijk op te maken. Facturen die reeds betaald waren, werden gekopieerd, vervalst en opnieuw ontvangen.

De verdachte bekent US$ 4000 tot US$ 6000 voor zichzelf gebruikt te hebben. Twee deskundigen uit het buitenland deden een onderzoek en zij constateerden een tekort van US$ 98.567. Op de bankrekening van het bedrijf staat er een saldo van US$ 94.499. Volgens raadsman Frank Truideman die de verdachte bijstaat, is het tekort dan veel minder dan beweerd wordt. Het verschil van die twee bedragen zou dan het tekort zijn.

De verdachte verklaarde dat zij geen tekeningsbevoegdheid had en dus geen cheque kon uitschrijven. Ze zei dat ze geld had ontvangen en dat in een kluis geplaatst had. Daaruit nam ze geld voor eigen gebruik. Met die bedragen heeft zij een reis voor haar gezin naar Curaçao bekostigd, enkele huishoudartikelen gekocht en een deel verbrast. Ook beweerde zij dat zij nooit eerder de documenten had gezien. Wijnhard toonde haar alle documenten, een voor een.

Bij de politie had zij verklaard dat het mogelijk is dat zij dat bedrag verduisterd zou hebben. De verdachte zei dat zij voor het eerst in aanraking met de politie is gekomen en dat zij erg verward was. Zij kon niet nuchter nadenken en de politie hield haar voor dat zij mee moest werken. Vandaar dat zij met alles instemde, terwijl zij de documenten niet eens gezien had.

De verdachte verklaarde dat zij een hypotheek van SRD 150.000 had en dat zij maandelijks hiervoor SRD 1500 moest aflossen. Hierdoor kon zij niet uitkomen met haar geld. Zo ging zij over tot het feit. De verdachte heeft acht en een half jaar gewerkt voor het bedrijf. Toen de verduistering aan het licht kwam, werkte zij al een jaar niet meer daar. Deze zaak zal op 4 juni voortgezet worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May