Hooghart binnen de top-10 positie NDP kandidatenlijst
04 Apr 2015, 00:00
foto
Vakbondsleider/politicus Ronald Hooghart samen met NDP-voorzitter Desi Bouterse in Ocer. (Archieffoto Starnieuws/René Gompers)


Vakbondsleider/politicus Ronald Hooghart komt in de top-10 positie op de kandidatenlijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Paramaribo. Starnieuws verneemt dat binnen de paarse partij, velen hem het liefst op nummer 17 zagen. Hierdoor kon hij tonen wat zijn kracht is. Uiteindelijk is Hooghart door partijvoorzitter, president Desi Bouterse, hoger gewaardeerd en komt hij op de tiende plaats op de kandidatenlijst in Paramaribo. Medestanders van Hooghart hopen dat hij nog schuift naar nummer 9 of zelfs nog hoger op de lijst.

Hooghart had het aan Bouterse overgelaten om hem te waarderen op de kandidatenlijst. Toen beklonken werd dat hij als voorzitter van de Partij voor Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) onder de de paarse vleugels de verkiezingen in zou gaan, heeft hij niet onderhandeld voor een plek. Hooghart heeft zijn wens te kennen gegeven dat hij graag lid wil worden van De Nationale Assemblee.

Op gegeven moment was Hooghart op nummer 12. Na een lang gesprek met Bouterse is hij verder opgeschoven. Hooghart had eerder gesteld dat hij gekozen wordt, ongeacht op welke plek hij gekandideerd zal worden. Hij wilde niet ingaan op de positionering. "Ik laat het aan de leiding van de NDP over om dit bekend te maken", zegt Hooghart aan Starnieuws.

Binnen de NDP is besloten om alleen de verkiezingen in te gaan, waardoor mensen niet over de rug van de partij gekozen worden. In deze zittingsperiode zijn diverse mensen die via de NDP binnengekomen zijn, hun eigen weg opgegaan. Deze keer wil de partij geen risico's lopen. Alle zetels die veroverd zullen worden op 25 mei, zijn van de NDP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May