'His Luv om in balans te komen'
03 Apr 2015, 20:00
foto
Koorleden van 'His Luv' aan het oefenen in de Centrumkerk. (Foto: René Gompers)


De gospelzang trekt een aantal voorbijgangers. Stilletjes nemen zij plaats op de banken van het Centrumkerk aan het Kerkplein. “Ik krijg er kippenvel van”, zegt Liesbeth Peroti, de coördinator van de twee ophanden zijnde gospelevenementen. Er wordt hard geoefend voor de optredens in het weekend. .

‘His Luv’, is een zeer dynamisch jongerenkoor uit Trinidad & Tobago, en is de ‘special guest’ bij een gospelspektakel zaterdag in Thalia. Zondag gaat het koor nog meer uit zijn repertoire laten horen in de Centrumkerk.
Er worden enkele liederen geoefend. Wanneer de stembanden warm zijn, worden er stukken geoefend waarbij de ‘range’ van de stemmen getest wordt. Het lukt aardig om de lage en zeer hoge tonen te halen. Er komen ook enkele toeristen af op het zalige geluid. Peroti beantwoordt hun vragen en nodigt alle nieuwsgierigen uit voor zaterdag en zondag. “Het is echt nodig om tegen deze tijd van het jaar iets met toonkunsten te doen”, haalt Peroti aan. “We zijn zo druk met politiek en een hoop ‘action’. Toonkunst is rustgevend, het brengt balans in ons zijn", zegt Peroti aan Starnieuws.

De evenementen zijn zijn een initiatief van de Associatie van de Zevende Dags Adventisten in samenwerking met Lisibeti Performing Arts. ‘His Luv’ is op donderdagavond gearriveerd. Het koor bestaat uit zestig jongeren tussen de zeventien en vierentwintig jaar. Ze zijn allemaal studenten van de University of the Southern Caribbean. Het koor wordt ondersteund door een eigen band.

Zaterdag zal het Surinaamse publiek kennis maken met de groep. In Thalia is het evenement besteed voor het hele gezin met optredens van Surinaamse gospelartiesten en koren. Bisschop Steve Meye zal een solo presenteren.
Op zondag zal ‘His Luv’ meer uit zijn repertoire laten horen in de Centrumkerk. Het ‘neo klassieke spiritual’ concert draagt de naam Great is Thy Faithfulness. “Het is meer kunstmuziek”, legt Peroti uit. “Ook voor jongeren, het zijn immers jongeren die het koor uitmaken. Het is echt aan te bevelen zo in deze periode van het jaar. Mooi Pasen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May