Bisschop Ritfeld: God danken zolang we leven
03 Apr 2015, 16:17
foto
De plechtige dienst op Goede Vrijdag in de Stadskerk werd geleid door bisschop Emile Ritfeld. (Foto: Ranu Abhelakh)


Omstreeks 15.00 uur waren christenen in diep gebed en beleefden in hun hart het sterven van Jezus Christus aan het kruis. "Het is volbracht. Vader in Uw handen beveel ik mijn geest". Bisschop Emile Ritfeld van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname leidde de plechtige dienst in de Grote Stadskerk. God werd dank gezegd voor het zenden van Zijn Zoon naar de aarde om de zonden van de mens te vergeven.

De geestelijke voerde de gemeenteleden terug naar wat zich bijkans 2000 jaar geleden heeft voltrokken. Jezus heeft als mens gewoond en daarvoor moet onophoudelijk dank worden gezegd. "Wij danken U hiervoor zolang wij leven. Schenk ons vrede. Laten wij onze zonden belijden. Alleen door belijdenis kunnen wij vergeving ontvangen voor onze zonden", legde Ritfeld uit.

De bisschop stond er ook stil bij dat Suriname aan de vooravond staat van de verkiezingen. "Wij bidden U Here om uw geest uit te storten in de harten van de mensen. Wij zijn allen kinderen Gods, ongeacht kleur, geloof of afkomst. Wij zijn allen door U geschapen. Schenk ons wijsheid, liefde en vrede om samen te mogen leven. Wij bidden voor de leiders en de politieke partijen dat U hen bijstaat", smeekte de geestelijke. Hij bad ook voor vrede in de wereld. Er werd ook gebeden voor alle Surinamers, waar ze zich ook op de wereld moge bevinden. "Schenk ons Uw vrede, genade en liefde". Dit heel weekend zijn er samenkomsten in verschillende kerken om het leven, het sterven en de opstanding van Jezus Christus te herdenken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May