Sallons sleept Hooghart voor het gerecht
02 Apr 2015, 15:00
foto
Vakbondsleider Michael Sallons bij het kantongerecht. (Foto: Raoul Lith)


Vakbondsleider Michael Sallons is naar de rechter gestapt tegen Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Sallons wil via de rechter bewerkstelligen dat zijn naam wordt gezuiverd. Sallons geeft aan dat Hooghart leugens heeft verkondigd in de media en hiervan veel last ondervindt. “Meneer Sallons is een schurk van hier en daar heeft SRD 45.000 van CLO in zijn zak gestopt”. Dit zei Hooghart op 13 februari. Vandaag is de eerste zitting in kort geding voor gegaan.

Sallons meent dat de CLO-voorzitter al langer dan 10 jaar met hem bezig is, “maar dit is echt de druppel die de emmer heeft doen overlopen”. Sallons is secretaris van de Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV) en heeft bestuursfuncties in 17 organisaties. “Sinds Hooghart de uitspraak heeft gedaan, kijken mensen anders naar me. Aan mij werd ook gevraagd om een organisatie te leiden, maar nu lijkt het alsof er twijfels zijn”, zegt Sallons. Hooghart zegt aan Starnieuws dat hij die uitspraak deed op basis van feiten. “Ik heb nu geen tijd voor Sallons. Hij zal van mijn advocaat horen”, zegt Hooghart.

“Ik ben nooit bestuurslid of penningmeester geweest van de CLO, hoe heb ik dan geld ontvreemd. Anders heeft hij het aan me gegeven. Want ik ben zo transparant bij het doen van financiële zaken, vooral op vakbondsgebied. Bij de bonden waar ik leiding aan geef, worden alle contributiegelden op de rekeningen van de organisaties gestort”, stelt Sallons. Hij merkt op dat het niet naar de moederorganisaties gaat.

De OSAV-secretaris geeft aan dat hij binnen zijn familie ook niet bespaard wordt van problemen. “ Mijn moeder is 78 jaar oud en loopt in een groep 'Voetje voor voetje'. Aan haar wordt ook gevraagd wat er met haar zoon is gebeurd. Ook cliënten van mijn zus stellen de vraag hoe ik in elkaar zit”, zegt Sallons. Hij geeft aan dat Hooghart zaken moet recht trekken, waar hij die uitspraken heeft gedaan. Dit heeft hij de rechter gevraagd.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May