Natio in juni tegen Nicaragua in voorronde WK 2018
01 Apr 2015, 19:00
foto


Het nationale voetbalelftal moet het in juni in de tweede voorronde voor het WK 2018 in Rusland zoals verwacht in een dubbele ontmoeting opnemen tegen Nicaragua. De Midden-Amerikanen wonnen deze week ook hun tweede kwalificatiewedstrijd van Anguilla. Na 5-0 overwinning in Managua werd het op het Caribische eiland 3-0.

Voor Nicaragua scoorden Moises Raul Leguias (2x) en Juan Barrera. De WK-interland werd gespeeld op een slecht bespeelbaar veld in het James Ronald Webster Park op Anguilla.
Suriname moet in juni in de tweede WK-voorronde eerst naar Nicaragua, de return in het André Kamperveenstadion wordt een week later afgewerkt.

In de eerste ronde van World Cup qualifiers 2018 van de Concacaf voor de Noord- en Midden-Amerikaanse en de Caribische landen werden tijdens de afgelopen interlandperiode zeven uit- en thuiswedstrijden gespeeld. Het ging daarin tussen de veertien landen die het laagst genoteerd staan op de FIFA-ranglijst. Behalve Nicaragua wisten ook Belize, Dominica, Bermuda, Saint Kitts & Nevis, Barbados en Curaçao zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Curaçao won over twee wedstrijden van Montserrat. Na de 2-1 thuisoverwinning werd het dinsdagavond 2-2 in de uitwedstrijd in St. John’s. De gelijkmaker van Curaçao viel drie minuten voor het einde van de wedstrijd waarmee de Antillianen een verlenging konden voorkomen. Voor Curaçao scoorden Darryl Lachman en Charlton Vicento die in Nederlandse eredivisie uitkomen voor respectievelijk FC Twente en Willem II.

In de tweede (knock-out) voorronde in juni staan tien dubbele wedstrijden op het programma. Bij de 7 winnaars uit de eerste ronde voegen zich 13 andere landen waaronder Suriname. De overige instromende landen zijn: Canada, Cuba, Aruba, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Saint Vincent and Grenadines, Saint Lucia, Grenada, Antigua & Barbuda, Guyana en Puerto Rico. Als de natio de derde bereikt treft het daarin een van de andere winnaars uit de tweede ronde. De tegenstander volgt uit een nieuwe loting. Suriname kan ook Haïti of Jamaica loten; beide landen doen pas vanaf de derde voorronde mee aan het WK-kwalificatietoernooi.

Curaçao treedt in de tweede ronde aan tegen Cuba. De Antillianen spelen op 8 juni thuis, de return volgt op 16 juni in Havana. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse oud-international Patrick Kluivert, wiens moeder uit Curaçao komt, dan als bondscoach op de bank zit. Rond de wedstrijden tegen Montserrat trad hij op als adviseur.

Diederik Samwel
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May