Secretaris Jahangier doet aangifte tegen voorzitter Nasibdar
28 Mar 2015, 06:00
foto


Safiek Jahangier, secretaris van Nieuw Suriname, heeft aangifte gedaan tegen voorzitter John Nasibar. Jahangier is er niet over te spreken dat Nasibdar een lidmaatschapskaart van de Nationale Democratische Partij (NDP) naar de media heeft gestuurd. Volgens Nasibdar is Jahangier twee jaar geleden lid geworden van de NDP in ruil voor het verkrijgen van werkopdrachten van de Wegenautoriteit. "Een NDP'er wil Nieuw Suriname voor het gerecht slepen of is de NDP hiermee bezig", stelde Nasibdar in een persbericht.

Jahangier zegt aan Starnieuws dat hij een paar dagen geleden achter deze zaak kwam. Hij heeft gelijk contact gemaakt met de politie en kon uiteindelijk aangifte bij de post Munder doen tegen Nasibdar, die gisteren ook aanwezig was op de politiepost en te kennen gaf dat hij de kaart van iemand heeft gekregen. Jahangier benadrukt dat hij nimmer het lidmaatschap van de NDP heeft aangevraagd. Hij heeft ook nooit een kaart ontvangen. Hij heeft de politie gevraagd om deze kwestie diepgaand te onderzoeken. "Het gaat hier om vervalsing. Wie weet is mijn handtekening vaker vervalst", stelt Jahangier.

Bestuursleden van Nieuw Suriname zullen een rechtszaak aanhangig maken tegen Nasibdar. Zij vinden het niet in de haak dat Nasibdar een samenwerking is aangegaan namens Nieuw Suriname om het Mega Front op te richten. Hiertoe heeft de algemene ledenvergadering Nasibdar niet gemachtigd. Jahangier moet als secretaris de brief medeondertekenen om een algemene ledenvergadering bijeen te kunnen roepen.

Er is bezwaar aangetekend tegen de deelname van Nieuw Suriname aan de verkiezingen bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en het Onafhankelijk Kiesbureau, zegt Jahangier. Het CHS heeft intussen bekendgemaakt dat de deelname van het Mega Front, waar Nieuw Suriname deel van is, aan de komende verkiezingen goedgekeurd is. "Wij hebben formeel niks gehoord van het CHS", zegt Jahangier. Er zullen juridische stappen ondernomen worden tegen Nasibdar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May