Kinderen leren op KBF over 'Helden van Suriname'
24 Mar 2015, 16:55
foto


"Jopi Pengel, Sophie Redmond, Henck Arron, Anton de Kom, Louis Doedel, Dobru zijn de klinkende namen die 'verslaggevers' van de Polanenschool riepen op de vraag van Starnieuws, wie volgens hen de helden van Suriname zijn.

'Surinaamse Helden in herinnering', is het thema vandaag op de tweede dag van het Kinderboeken Festival. De leerlingen van de Polanenschool waren op bezoek in stand 61 van de schrijvende pers. De 'journalisten' namen een kijkje bij Afaka International. Daar konden zij luisteren naar verhalen die te maken hebben met helden van Suriname in herinnering. "Helden zijn mensen die iets goeds hebben gedaan voor hun land, straten of gebouwen worden naar hen vernoemd, ze zijn vrijheidsstrijders". Dit is informatie die de 'journalisten' hebben verzameld.

De 'collega's' van de O.S. Maretraite waren op bezoek in stand 59 van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. "Wij hebben geleerd dat wij ons eerst moeten inschrijven bij de Kamer als we later een landbouwer, een schilder, een tuinman en een slager willen worden. De leerlingen waren blij dat zij op het KBF een 'journalist' mogen zijn. Zo komen zij veel te weten en kunnen anderen informatie geven.

De leerlingen gingen ook naar de computerklas in stand 91, waar ze ook informatie kunnen zoeken op het internet over "Helden van Suriname in herinnering'. Het Kinderboeken Festival 2015 met als slogan Lezen laat je opbloeien en naar elkaar toe te groeien. Kinderen kunnen tot en met 28 maart genieten van: poppenkast, bewegen, ontdekken, vertellingen en ze krijgen spelenderwijs veel informatie over verschillende onderwerpen.

Elisabeth Fontinie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May