Scholieren Imeao krijgen training in studieplanning
24 Mar 2015, 20:00
foto
Scholieren van het Imeao bezig met de training.


Scholieren weten vaak niet efficiënt met hun tijd om te gaan. Om dit beter te kunnen doen zijn 107 studenten van het Imeao I, oude structuur, begonnen aan een training in studieplanning. Ze worden handvatten aangereikt waardoor zij in de Paasvakantie, 1 tot en 21 april, een tijdsindeling kunnen maken om effectief te studeren, zegt directeur Jane Simons-Turney aan Starnieuws.

De studieresultaten zijn niet zo mooi. ‘En niets wordt aan het toeval overgelaten. Er wordt zoveel mogelijk lesgegeven om betere studieprestaties te bereiken.’ Verder hebben de examenkandidaten studieplanners meegekregen om hun vele bezigheden studie, ontspanning, huiswerk, sport en huishoudelijk werk goed in te delen. Dit is nodig om een goede balans te vinden met het oog op de komende examens. Op 30 april zal de laatste training-/motivatiedag worden verzorg te Colakreek.

Intussen worden ook de mondelinge examens afgenomen. Op 22 april beginnen scholieren van de Toerismerichting aan het eindexamen terwijl die van de Secretarieel Economische, Statistiek Economische en de Administratief Economische richting op 27 mei aanvangen.

De trainingen zijn gecoördineerd door de onderdirecteur Studentenzaken en het Dekanaat en verzorgd door Derrick Boldewijn van Debol Consultancy. Om de geslaagden handvatten aan te reiken volgen zij op 25 en 26 juni stagetrainingen van Junior Chamber International (JCI).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May