Ruim 15 gegadigden voor 6 plaatsen NPS in Paramaribo
24 Mar 2015, 02:00
foto


De afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft maandagavond geen besluiten genomen over wie op de zes 'groene' plaatsen in Paramaribo mogen prijken. Enige zekerheid is dat voorzitter Gregory Rusland de lijsttrekker wordt van V7. "De democratie in de partij wordt beleefd. Alle onderafdelingen hebben voordrachten kunnen doen. Het bestuur van de afdeling en het hoofdbestuur van de partij zullen in overleg met elkaar treden om de voordrachten verder te screenen", zegt John van Coblijn, voorzitter van de afdeling Paramaribo aan Starnieuws.

De onderafdelingen en de Jongerenraad hebben diverse kandidaten naar voren geschoven voor Paramaribo. Het gaat naast Rusland om: Ruth Renfrum, Patricia Etnel, Wayne Telgt, Judith Fearber, Arthur Tjin-A-Tsoi, Hesdy Pigot, Cor Pigot, Ivanildo Plein, Roseline Daan, Sunil Oemrawsingh, Jerrel Pawiroredjo, Roy King, Noreen Cheung, E.Held en Van Coblijn.

De kandidaten zullen op basis van de criteria die gesteld zijn, verder onder de loep worden genomen. Van Coblijn zegt dat de vergadering in een gemoedelijke sfeer is verlopen. Iedereen kon met voordrachten komen. De mensen hebben hun voorkeur uitgesproken. Het hoofdbestuur van de NPS zal zich woensdagavond verder buigen over de voordrachten van Paramaribo. In diverse districten is er al duidelijkheid over de kandidaten. In Nickerie is de kandidaat Soedeschand Jairam, in Coronie Kenneth Bruining, in Saramacca Prim Sardjoe, in Para Richard Slijters en Marlon Budike in Commewijne. In Wanica gaat de strijd tussen Murwin Leeflang en Daniella Beeldsnijder. Zondag zullen de kandidaten voorgedragen worden aan het partijcongres, waar het definitieve besluit genomen zal worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May