Anton Paal legt werking Burgerlijke Stand vast
23 Mar 2015, 20:00
foto
Minister Edmund Leilis is parlementariër Paal erkentelijk voor zijn pennenvrucht. (Foto: min. Biza)


Anton Paal, assembleelid tevens deskundige op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), wil voor het nageslacht een stukje informatie achterlaten. Hij heeft een handleiding gemaakt over Burgerlijke Stand.

De parlementariër zegt dat hij het jammer zou vinden als niets bewaard wordt. Hij heeft vanmorgen de herziene druk van de handleiding aangeboden aan minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken. De eerste druk kwam zes jaar geleden uit in 2009.

Paal herdenkt vandaag zijn 66ste jaardag en vindt het een mooi moment om dit boek als cadeau aan het nageslacht en het personeel van CBB aan te bieden. De parlementariër legt uit dat de gemeenschap er baat bij heeft dat feiten zoals geboorten, erkenningen, huwelijken en echtscheidingen op een behoorlijke wijze worden vastgelegd. “Hierdoor kan de burgerlijke en persoonlijke staat van elke burger indien en waar nodig door een deugdelijk bewijs worden aangetoond.”

In deze uitgave heeft hij vooral geprobeerd de regels die de handelingen van de ambtenaar van de burgerlijke stand beheersen weer te geven. Ook de diverse modellen akten van de burgerlijke stand worden toegelicht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May