Sapoen: Vertrouwen in politiek en beleid ontbreekt
23 Mar 2015, 23:00
foto
Aanwezigen op de ressortvergadering van PL te Acaribo.


Vertrouwen ontbreekt. De burger heeft geen vertrouwen meer in de politiek, in de regering en in onze munteenheid. Dit zei DNA- tevens presidentskandidaat Raymond Sapoen van Perjajah Luhur afgelopen weekend tijdens een ressortvergadering te Acaribo, Para-Oost. “Wanneer de V7-regering aan de macht komt, zal er veel werk te doen zijn. Maar voor werk heb je geld nodig.”

Sapoen stelde dat Suriname rijk is; alle districten bezitten rijkdom. Echter is deze rijkdom niet terug te zien bij alle burgers in het land. Sapoen gaf de aanwezigen mee dat zij de V7-boodschap moeten verspreiden en hun buren en naasten moeten overtuigen om op 25 mei de juiste keus te maken, zodat V7 voldoende zetels binnen kan krijgen om regeermacht te dragen.

Stabiliteit en herstel

De V7-regering die volgens Sapoen na de verkiezing zal aantreden, zal de plicht en de verantwoordelijkheid hebben om stabiliteit te brengen in het land. Elke ontwikkeling in het land, ook in Para-Oost, begint met stabiliteit, zowel op politiek als op economisch gebied. De geschiedenis leert dat de partijen die nu in V7 zijn verenigd eerder met dit bijltje hebben gehakt.

Sapoen gaf zijn gehoor mee dat naast stabiliteit ook herstel heel belangrijk is. Stabiliteit alleen is niet voldoende. Immers, het volk moet eten hebben, de wegen moeten geasfalteerd worden, de mensen moeten de beschikking hebben over goed en schoon water. Er is nog heel veel werk te doen, maar die economische stabiliteit moet er zijn. “Het vertrouwen in de SRD moet er zijn, en dat is het zware werk, brada nanga sisa, dat op ons gaat wachten 26 mei.”

Corruptie stoppen
De PL-presidentskandidaat verwees naar de peiling die uitwees dat driekwart van de bevolking heel teleurgesteld is in de wijze waarop corruptie wordt aangepakt. Hij stelde dat het corruptieverhaal een heel oude is van achtereenvolgende regeringen, “maar deze regering slaat alles!”. De peilingen wijzen volgens Sapoen daarom uit dat de roep is om corruptie en criminaliteit te stoppen. In dit kader noemde hij zijn ex-collega en ex-minister van Binnenlandse Zaken, Soewarto Moestadja, die twee conceptwetten heeft doen opstellen, met name de wet Openbaarheid van Bestuur en de wet Klokkenluiders. Het zijn heel belangrijke wetten die moeten worden aangenomen om de corruptie te bestrijden. Echter zijn deze wetten nog steeds niet behandeld.

Sapoen zei te beseffen dat wetten alleen niet voldoende zijn om corruptie tegen te gaan; het moet in onze inborst zijn. “Unu lek’ politieke partij, unu lek’ leider, lek’ parlementariër, lek’ minister, musu sabi, van welke politieke partij we ook zijn, dat we een zo hoog mogelijke ladder voor onszelf moeten zetten, dat we ervoor moeten waken, dat we vooral onze politieke omgeving niet moeten bevoordelen ten onrechte, ten koste van de Staat Suriname. Dát na corruptie!”, stelde Sapoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May