Vier combinaties en tien partijen registreren zich
23 Mar 2015, 02:00
foto


Vier combinaties en tien individuele partijen hebben zich afgelopen week ingeschreven bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei. In totaal hebben 25 politieke organisaties hun bescheiden overhandigd aan het CHS.

De combinaties zijn: V7 (hierin participeren VHP, NPS, SPA, DA91, PL en BEP), Mega Front (DNL, Nieuw Suriname en DUS), A Nyun Combinatie (Seeka, BP-2011 en PBP) en Alternatieve Combinatie (ABOP, KTPI en PDO). De individuele partijen zijn: APS, NOP, PALU, DOE, DRS, NDP, Ping en ODE. Daarnaast heeft de Nieuwe Stijl KTPI zich voor de vorm geregistreerd. Deze partij gaat onder de vleugels van de NDP de verkiezingen in. Over de registratie van Baasa is er een dispuut in de partij, aangezien het hoofdbestuur niet op de hoogte was van het aanmelden bij het CHS.

Alle gemachtigden van de partijen die zich hebben aangemeld, hebben van Eugene Merkus, voorzitter van het CHS, een bewijs van inschrijving ontvangen. Hierna is begonnen om de stukken te controleren. Vanaf vandaag tot 25 maart zijn de stukken ter inzage van het publiek. Politieke organisaties mogen eventuele bezwaren indienen tegen registratie van andere politieke partijen, indien de naam of de aanduiding voor verwarring kan zorgen. Op 27 maart wordt in een openbare zitting van het CHS de beslissing over de registratie van de politieke organisaties meegedeeld. Er is administratief beroep tegen de beslissing van het CHS mogelijk bij de president.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May