DOE gereed voor regeermacht
21 Mar 2015, 22:10
foto
DOE zingt na de registratie 'Mi kondre tru'.


De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) gaat voor regeermacht. “Wij denken dat we nu klaar zijn om deel uit te maken van de regering”, deelt Desmond Plet, woordvoerder en campagneleider van DOE, mee. De partij heeft zich als eerste op de laatste dag aangemeld voor deelname aan de verkiezingen.

Bijzonder bij de registratie van de partij is de aanwezigheid van de blinde Aniel Koendjbiharie. Hij is voor DOE in Wanica kandidaat voor De Nationale Assemblee. Aan de arm van Gloria Lie Kwie Sjoe werd hij begeleid naar en van de registratieruimte van het Centraal Hoofdstembureau in het KKF-gebouw. Hij deed aan alles mee. Koendjbiharie gaat zich inzetten voor de mensen met een beperking. “Er is zoveel te doen voor deze groep”, haalt hij aan. “DOE is de enige die omkijkt en wat doet voor de groep. Ik voel me hier thuis omdat je hier kunt participeren in alles. Ze letten niet op je beperking maar op wat je kan. Daarom heeft de leiding besloten me te kandideren.”

DOE-voorzitter Carl Breeveld, die ook het enige Assembleelid van de partij is, komt zeker terug, garandeert Plet. Breeveld is niet aanwezig bij de registratie omdat hij uitlandig is. Op 31 maart zullen de kandidaten bekendgemaakt worden. DOE gaat na in welke districten kandidaten voor te dragen. “DOE is 51 zetels waard, maar als we realistisch zijn, zouden we ook tien kunnen halen", meent Plet. De partij gaat de verkiezingen in met 11.000 geregistreerde leden.

DOE heeft de afgelopen regeerperiode vanuit de oppositie een bijdrage geleverd. De partij is voornemens om te participeren in de toekomstige coalitie. “We gaan nu deel uitmaken van de regering om het beleid nog meer te beïnvloeden en om nog meer te kunnen betekenen voor de samenleving”, geeft Plet aan. “We gaan voor regeermacht, we gaan voor het uiterste. Een samenwerking is niet uitgesloten.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May