Navratri-dienst in opnieuw gebouwde Shri Ram Mandir
21 Mar 2015, 20:30
foto
De Godin Parvati in haar negen verschijningsvormen wordt tijdens Navratri aanbeden. Een meisje met haar moeder aan het bidden in de nieuwe Shri Ram Mandir aan de Hendrikstraat. (Foto: Leroy Troon)


De nieuwe Shri Ram Mandir aan de Hendrikstraat is met Navratri, vanavond in gebruik genomen. In het hele land zijn Hindoes bijeen om het vrouwelijke aspect van het Goddelijke te vereren. Aan de oerkracht wordt de voorspoed en gezondheid gevraagd. Vooral de godin Durga, een van de negen namen of verschijningsvormen van Parvati, wordt negen dagen lang aanbeden.

"De mandir is vorig jaar aan het eind van de Navratri-periode gesloten en gesloopt. Nu precies na een jaar, wordt de nieuwe mandir in gebruik genomen”, zegt voorzitter Jotipersad Orie aan Starnieuws. "Net als de ziel haar huis ook van tijd tot tijd verandert, hebben wij dat concept ook hier toegepast. Ondanks enkele tegenslagen hebben we met de hulp van de gemeenschap en andere donoren, na een jaar deze prachtige periode in de nieuwe tempel kunnen inluiden".

"Al het materiaal dat is gebruikt om de mandir op te zetten, is gedoneerd. Wij van het bestuur hadden genoeg geld om de aannemer te betalen. Verder hebben wij marmeren beelden uit India laten halen. De regering heeft ervoor gezorgd dat wij geen belasting hebben moeten betalen voor het invoeren”, vertelt Orie. Eten en drinken voor de eerste dag is ook gedoneerd. De buren hebben hun terrein en keuken vrijgegeven voor de activiteiten van vandaag. Orie is dankbaar voor alle hulp die is gekregen van zoveel mensen. De gemeenteleden uit de buurt zijn dolgelukkig met hun nieuwe tempel. Negen dagen lang zullen elke avond in de tempel worden gebeden voor geluk en voorspoed voor de gemeenteleden, Suriname en de wereld.

Leroy Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May