Amoida zal zijn royement uit Baasa aanvechten
21 Mar 2015, 17:00
foto
Bestuur van Baasa, met aan het hoofd van de tafel Nicolaas Priesierie, tijdens een spoedvergadering vrijdagavond. Besloten is op deze vergadering om Peter Amoida te royeren.


Peter Amoida die geroyeerd is als lid van Baasa door het hoofdbestuur, zegt aan Starnieuws "natuurlijk niet akkoord te gaan met een illegaal royement". Hij heeft als voorzitter van de partijraad en secretaris Baasa buiten medeweten van het bestuur ingeschreven bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) vrijdag.

Amoida blijft erbij dat voorzitter Nicolaas Priesierie illegaal bezig is door samen te smelten met de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij stelt dat het bestuur zich niet heeft gehouden aan de statuten, ook bij het zogenaamde royement. "Het gaat mijn verstand te boven dat een voorzitter van een bestuur en mede bestuursleden kunnen besluiten om zonder formele raadpleging van de leden, een samenwerking aan te gaan met een andere politieke partij, laat staan om de partij te doen opgaan in een andere partij. Ik kan u verzekeren dat de leden van Baasa dit niet zullen accepteren, zeker de Saramaccaanse groepen niet", zegt Amoida.

Hij zegt zijn taak als secretaris en voorzitter van de partijraad naar eer en geweten in te vullen. "Als de leden van de partij vinden dat ik daarin fout heb gehandeld, dan ben ik de eerste die mijn functie ter beschikking zal stellen. Maar wat nu gebeurt, daar kan ik niet achter staan!", meent Amoida. Hij vindt dat Priesierie met eigen belangen bezig is. Wat er nu gebeurt, is volgens hem honderd procent illegaal. "Nogmaals Priesierie is de man die bezig is Baasa in een chaos te storten, niet ik. Ik volg de regels van de partij!"

Priesierie om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Amoida van mening mag verschillen met het bestuur. Hij kan altijd zijn weerwoord geven. De partijraad is intussen op de hoogte gesteld van het royement. Er zal een vergadering komen waar deze kwestie aan de orde zal worden gesteld. Baasa doet mee met de verkiezingen onder de vleugels van de NDP. Dit is besloten op de structurenvergadering van de partij op 2 maart, stelt Priesierie. Zondag krijgt de achterban in Moengo informatie over de stand van zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May