Jim Hok: PALU in regering, verzekerd van ontwikkeling
21 Mar 2015, 02:30
foto
De PALU-delegatie onder leiding van voorzitter Jim Hok wordt verwelkomd door ABOP-aanhangers. (Foto: Raoul Lith)


De PALU is er van overtuigd terug te keren in de regering. Met de PALU in de regering ben je verzekerd van ontwikkeling stelt partijvoorzitter Jim Hok. De partij rekent op minimaal twee zetels en een bundeling na de verkiezingen bij het vormen van de nieuwe regering.

De partij heeft zich donderdag met iets meer dan 5000 geregistreerde leden aangemeld voor de strijd op 25 mei. De PALU heeft zich een uur eerder dan de Alternatieve Combinatie (AC), waar zij bijna deel van uit zou hebben gemaakt, geregistreerd bij het Centraal Hoofdstembureau in het KKF-gebouw. De PALU werd vóór en na de registratie hartelijk begroet door de leden van AC. Hok vindt het niet zo erg dat er geen samenwerking heeft plaatsgehad. “Ik denk dat er na de verkiezingen een beweging zal komen waarbij een aantal partijen vanaf dag één bij elkaar zal komen”, geeft Hok aan. “De PALU gaat zeker ook die lijnen uitzetten.”

De rood-groene partij gaat alvast twee zetels garant stellen in Paramaribo en Coronie. Anton Paal zal wederom voor de zetel in Coronie moeten zorgen. Wie dat voor Paramaribo gaat doen, laat Hok niet los. Meedoen in andere districten wordt nog bestudeerd. “Wij hebben bewezen dat we vanuit de oppositie een hele goede bijdrage kunnen leveren. Maar wij weten dat de PALU in de regering een garantie is voor ontwikkeling. Dus we gaan daar weer voor”, zegt Hok. “De PALU gaat voor een ontwikkeling van de totale samenleving. We gaan ervoor dat wanneer iets in Suriname is, het van iedereen is. De dingen die we hebben, zijn in de eerste plaats van Surinamers.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May