Baasa-voorzitter: Peter Amoida geroyeerd door bestuur
21 Mar 2015, 01:10
foto
Artikel 7 van de statuten van Baasa.


"Het bestuur van Baasa heeft tijdens een spoedbijeenkomst donderdagavond besloten om het bestuurslid en voorzitter van de partijraad, Peter Amoida, met onmiddellijke ingang te royeren. Dit op basis van artikel 7 lid 2 van de statuten. Het lid heeft in strijd gehandeld tegen de statuten en heeft de belangen van de partij ernstig geschaad". Dit deelt voorzitter Nicolaas Priesierie van Baasa mee aan Starnieuws.

Priesierie zegt dat negen bestuursleden aanwezig waren op de vergadering. Alle leden zijn unaniem van mening dat het niet kan worden geaccepteerd dat Amoida in zijn eentje heeft besloten om Baasa in te schrijven bij het Centraal Hoofdstembureau donderdag. De voorzitter van de partij benadrukt dat op 2 maart de structuren het besluit hebben genomen dat onder de vleugels van de Nationale Democratische Partij (NDP) deelgenomen zal worden aan de verkiezingen.

Amoida is secretaris en heeft de notulen van de structurenvergadering niet opgemaakt, ondanks aandringen. De tweede secretaris heeft de notulen opgesteld en die zijn gearresteerd op de spoedbestuursmeeting. De stukken zullen gelijk worden opgestuurd naar de partijraad. Volgens Priesierie is Amoida bezig met een soloactie. Ook de partijraadsleden zouden niet achter hem staan. Amoida zei eerder aan Starnieuws dat velen het niet eens zijn met het besluit om samen te smelten met de NDP. Hij meent dat juist Priesierie tegen de statuten handelt en zonder goedkeuring van de partijraad besloten heeft om op te gaan in de NDP.

Priesierie deelt mee dat het bestuur besloten heeft dat Amoida onmiddellijk alle handelingen namens de partij staakt. Hij heeft geen enkele bevoegdheid om namens de partij stappen te ondernemen. Volgens Priesierie is de achterban van de partij juist blij dat Baasa opgenomen is op de lijst van de NDP. Dit is ook het geval met de Nieuwe Stijl KTPI en Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling. "Peter Amoida is ertegen, maar hij moet het besluit dat genomen is door de structuren respecteren", stelt Priesierie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May