Brunswijk: Zonder AC geen regering
21 Mar 2015, 03:30
foto
De omgeving van KKF werd geel gekleurd door aanhangers van ABOP. (Foto: René Gompers)


De Alternatieve Combinatie (AC) heeft zich met een heuse manifestatie aangemeld voor de verkiezingsstrijd. Zonder de AC, dat bestaat uit ABOP, PDO en de KTPI, zal er geen regering gevormd worden, garandeert Ronnie Brunswijk die het woord voerde. Brunswijk is ook de financier van de campagne voor de combinatie.

“Wij zijn ervan overtuigd dat we regeermacht zullen verwerven”, zei Brunswijk. “Wij gaan bewijzen dat er zonder de AC geen enkele regering gevormd zal kunnen worden.” De combinatie heeft zich aangemeld met iets meer dan 40.000 geregistreerde leden. Daarvan komt het leeuwendeel uit de ABOP, namelijk 25.000, deelt Brunswijk mee. PDO en KTPI dragen elk 8000 leden bij. Aanwezig op de ‘registratie manifestatie’ waren ministers Stanley Betterson, Alice Amafo, Edward Belfort en Falisie Pinas. Ook Stephany Kasketi, Harish Monorath en Gordon Ton Ngie Tjouw maakten deel uit van de ‘gele’ massa. Kasketi zal voor Abop in Wanica op de lijst prijken en Monorath krijgt een plaats in Paramaribo.

Opgevoerde auto’s die ook dienst deden als rijdende discotheken, bewerkte ‘jampies’, een brassband, danseressen en een enthousiaste menigte hebben de inschrijving van AC tot de hoogtepunt gemaakt van de registratieperiode tot nu toe. De voorzitter van KTPI Willy Soemita en van PDO Waldi Nain werden door Brunswijk begeleid naar een van de registratiebureau in het KKF-gebouw. De PALU, waarmee op het laatste moment een samenwerking is afgeblazen, had zich een uur eerder aangemeld. Op de terugweg werden zij heel hartelijk begroet door de AC. Brunswijk en Jim Hok hebben aangegeven dat na de verkiezingen partijen elkaar weer zullen opzoeken.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May