Amoida: Priesierie is illegaal bezig
21 Mar 2015, 00:50
foto
Peter Amoida, voorzitter van de partijraad van Baasa tevens secretaris van het hoofdbestuur.


Peter Amoida, partijraadsvoorzitter van Baasa, tevens secretaris van het hoofdbestuur zegt aan Starnieuws dat de politieke organisatie niet kan samensmelten met de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij vindt dat voorzitter Nicolaas Priesierie illegaal bezig is. Hij benadrukt dat de partijraad geen toestemming heeft gegeven om op de lijst van de NDP kandidaten te stellen. "Wij willen samenwerken maar niet samensmelten", voert Amoida aan.

Amoida zegt dat de partijraad bevoegd is om Baasa in te schrijven bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). "Het bestuur mag volgens de statuten namens de partij geen besluiten nemen, zonder dat deze voorgelegd zijn aan de partijraad, die het hoogste orgaan is", stelt Amoida, die de documenten overgelegd heeft. Hij heeft Baasa op basis hiervan gisteren ingeschreven bij CHS. "Dat heb ik gedaan zonder overleg met Priesierie omdat hij sinds zondag niet te bereiken is voor mij. Ik ben zelfs thuis bij hem gegaan, maar kreeg hem niet te spreken en hij neemt de telefoon ook niet op", legt Amoida uit.

Baasa had graag met de NDP willen samenwerken. "Ik vind dat de NDP en de president veel gedaan hebben voor het land. Ik hou van de president, maar wij willen niet opgaan in NDP". Volgens Amoida zou de meerderheid van het bestuur en de partij niet achter de stap van Priesierie staan, die ondersteund wordt door enkele bestuursleden. "In elk geval staat de partijraad niet achter deze stap", benadrukt Amoida. Hij haalt aan dat er geen tijd te verliezen was. Zaterdag is de laatste dag voor de politieke partijen om zich te registreren bij het CHS. "Ik had geen andere keuzen dan de partij aan te melden, anders kunnen wij niet meedoen met de verkiezingen".

Priesierie zegt aan Starnieuws dat Amoida met een solo-actie bezig is en de partij stiekem heeft ingeschreven. Amoida beschuldigt Priesierie van illegale activiteiten, waarbij de statuten niet worden nageleefd. Volgens Amoida worden de mensen die op de lijst van de NDP zullen voorkomen, NDP'ers, want ze kunnen dan geen lid meer zijn van Baasa. Hij merkt op dat Baasa alleen de verkiezing in zal gaan, als samenwerking met NDP niet mogelijk is. "Maar wij gaan Baasa niet opdoeken, want dat houdt samensmelten in".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May