Amoida schrijft Baasa stiekem in bij CHS
20 Mar 2015, 16:20
foto
Peter Amoida, secretaris/voorzitter partijraad van Baasa, omringd door journalisten. (Foto: René Gompers)


Baasa komt vanavond in spoedvergadering bijeen. Het bestuur is met stomheid geslagen dat secretaris Peter Amoida tevens voorzitter van de partijraad, de partij heeft ingeschreven. "Wij hebben op 3 maart besloten om onder de vleugels van de NDP de verkiezing in te gaan. Amoida was het hier niet mee eens, maar de meerderheid heeft een besluit genomen. Wij hebben hem niet gemachtigd om de partij in te schrijven", deelt voorzitter Nicolaas Priesierie mee aan Starnieuws.

Amoida die zonder aanhang naar het Centraal Hoofdstembureau (CHS) ging, antwoordt op een vraag dat de partij een grote achterban heeft van 7000 leden. Amoida wil best samenwerken met de NDP, maar niet samensmelten. "Dat laten onze statuten niet toe", stelt het bestuurslid. Hij zegt van president Desi Bouterse te houden en wil graag na de verkiezing deel uit te maken van de regering. Binnenkort zal er een persconferentie worden gehouden om meer uitleg te geven.

Priesierie deelt mee dat intussen de NDP-leiding op de hoogte is gesteld van de solo-actie van Amoida. "Wij zijn druk bezig geweest gisteren met de kandidatenlijsten van Baasa en moesten de namen doorgeven aan de NDP. Wij hebben helemaal niet doorgegeven aan het CHS dat Baasa zou worden geregistreerd. Het bestuur heeft ook niemand gemachtigd om de partij in te schrijven. Wij zullen nagaan met welke machtiging de partij is ingeschreven. Als secretaris heeft Amoida de beschikking over de stukken van de partij", legt Priesierie uit. Vanavond zal besloten worden wat er verder zal gebeuren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May