Opening vuilstortplaats Coronie op 1 april
23 Mar 2015, 04:00
foto
De nieuwe vuilstortplaats van Coronie. (Foto: BIC Coronie)


De opening van de vuilstortplaats aan de Cocoslaan in het district Coronie zal op 1 april plaatsvinden. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws. Het Nimos heeft al een bezoek gebracht aan de plek en is tevreden met het werk dat volgens de instructies van hen is uitgevoerd.

Ramdhani merkt op dat Coronie het eerste district is met een moderne vuilstortplaats. Het ligt in de bedoeling om deze te promoten in de overige districten. Op de vuilstortplaats is er een bak ingericht. De richtlijnen voor deze inrichting zijn gegeven door het Nimos en een consultant. “De bak is zodanig ingericht, zodat het grondwater niet vervuild zal raken. Deze bak kan drie tot vier jaren meegaan, indien er slechts huisvuil hierin gedumpt zal worden”, deelt Ramdhani mee.

Ramdhani noemt de nieuwe vuilstortplaats een mijlpaal voor het district. De oude vuilstortplaats wordt op dezelfde dag afgesloten. De dc merkt op dat het terrein waarvan de vuilstortplaats deel uitmaakt, twee hectare groot is. Slechts 600 vierkante meter ervan zal gebruikt worden. Het werk van de vuilstortplaats is gegund aan het aannemersbedrijf Sewbaran. De consultant, die een studie heeft gemaakt van dit project, is betaald door DLGP. Verwerking van het vuil zal volgens de richtlijnen van het Nimos gebeuren. Het vuil zal niet verbrand worden, maar plat gestampt worden. Daarna zal er zand erover heen gegooid worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May