Wijziging Wetboek van Strafrecht op tafel bij president
20 Mar 2015, 19:00
foto
EU-ambassadeur Robert Kopecky geeft Ruth Wijdenbosch een bloemstuk als dank voor haar inspanningen. Derek Lambe, EU-hoofd politieke, media en informatie desk kijkt toe.


De goedgekeurde wet houdende wijziging van het Wetboek van Strafrecht is naar president Desi Bouterse verzonden voor ondertekening en publicatie. Suriname heeft met de wijziging de doodstraf uit het Wetboek van Strafrecht geschrapt.

Suriname is een uitzondering en een goed voorbeeld in het Caribisch Gebied waar er nog steeds vonnissen worden uitgesproken met de ultieme straf –de doodstraf- en waar veroordeelden jaren in dodencellen zitten. De ambassadeur van de Europese Unie (EU), Robert Kopecky, heeft vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch persoonlijk bedankt voor haar inspanningen om de doodstraf uit het Surinaams Wetboek van Strafrecht te schrappen. Kopecky heeft samen met Derek Lambe, hoofd van de politieke, media en informatie desk gisteren een bezoek gebracht aan Wijdenbosch.

De Inter Parlementaire Unie en de World Coalition against the Death Penalty zijn in oktober 2013 gestart met de campagne om de doodstraf te schrappen. De parlementsleden Andre Misiekaba, Chan Santokhi en Bonjaski hebben de campagne ook gesteund. Er is daarbij ook veel medewerking geweest van zowel Parlementarians For Global Action als de EU.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May