Doekhie stelt ultimatum aan Lachman tot vrijdagochtend
20 Mar 2015, 00:00
foto
Rashied Doekhie, NDP-coördinator Nickerie


Rashied Doekhie, coördinator van NDP-Nickerie, geeft assembleelid Premdew Lachman (Nieuw Suriname) tot uiterlijk 10 uur in de ochtend de tijd om via de media bekend te maken dat hij het lidmaatschap van de paarse partij aanvraagt. "Gesprekken voeren met partijtopper Winston Lackin alleen is niet voldoende. Lackin en Doekhie kunnen niet praten voor Lachman. Hij moet zelf aangeven dat hij NDP'er wordt, anders gaat het feest niet door voor hem", stelt Doekhie tegenover Starnieuws.

Doekhie zegt dat de afspraak was dat Lachman via de media zou bekendmaken dat hij overstapt naar de NDP. "In dat geval hebben wij plaats nummer 5 op de lijst voor hem. Er kan niet gesproken worden van een andere post. Wij hebben onze kandidatenlijst voor De Nationale Assemblee, districtsraad en ressortraad helemaal af. Wij hebben ook een kandidaat voor plek nummer 5. Dus als Lachman nu niet bekendmaakt, dan is er geen plaats meer voor hem", benadrukt Doekhie.

Tot laat in de avond had Lachman nog niet publiekelijk gereageerd op de mededeling van Lackin dat hij over zou stappen naar de NDP. Tegenover zijn partijgenoot Harish Monorath ontkende Lachman dat hij al een besluit heeft genomen om de overstap te maken naar de NDP. Monorath zal op de lijst van ABOP gekandideerd worden op de kandidatenlijst van de Alternatieve Combinatie. Lachman vertrekt later op de dag naar Cuba. Hij begeleidt zijn echtgenote die voor medische behandeling naar Cuba moet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May