Breaking news: Alternatieve Combinatie zonder PALU
19 Mar 2015, 20:14
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zondag nog dolgelukkig met de aangekondigde samenwerking. Naast hem PALU-voorzitter Jim Hok en de assembleeleden Anton Paal en Henk Ramnandanlal.


Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, zegt zojuist aan Starnieuws dat de samenwerking met PALU op de helling is. PALU wil nummer twee op de lijst in Paramaribo. Dit had Brunswijk de partij beloofd, maar had nog niet afgestemd hierover met de partners KTPI/PDO. Die hebben gesteld dat al die tijd ABOP nummer 1 en 2 zou invullen. Op basis daarvan is de samenwerking tot stand gekomen.

Brunswijk zegt dit duidelijk gemaakt te hebben aan PALU, maar er is geen overeenstemming hierover bereikt. De PALU heeft wel de eerste plek in Coronie, maar wilde in Paramaribo ook een stevige positie. "De PALU heeft ook niet getekend. Wij willen alles vanavond rond hebben, want met de ervaring van vijf jaar geleden gaan wij geen enkel risico nemen", stelt Brunswijk.

Morgen zullen ABOP, KTPI en PDO zich om 14.00 uur inschrijven bij het Centraal Hoofdstembureau. De partijen gaan de verkiezingen in als Alternatieve Combinatie. "Wij hebben geen tijd meer om nog met PALU te praten. Wij willen alles rond hebben, alle kandidaten op het niveau van De Nationale Assemblee, districts- en ressortraad", zegt Brunswijk. "Ook moeten alle machtigingen rond zijn, zodat niemand kan komen op het laatste moment om te zeggen dat ze niet gaan tekenen. Alles gaat in de kluis tot de indiening van de kandidatenlijsten op 9 april", legt Brunswijk uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May