Programmaboekje 'Voetspoor' Avondvierdaagse uit
19 Mar 2015, 19:50
foto
PVSS-voorzitter Purcy Olivieira overhandigt het programmaboekje aan vertegenwoordigers van Fernandes, de hoofdsponsor van de Avond Vierdaagse. (Foto: Elisabeth Fontinie)


Het Avond Vierdaagse (AVD) programmaboekje 'Voetspoor' is vandaag door het Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) overhandigd aan de hoofdsponsor Fernandes. 'Gebalanceerd eten, drinken en bewegen is de sleutel van het leven', is de het gekozen thema voor de 51ste AVD. De slogan die erbij hoort is 'De menselijkheid is Goddelijkheid'.

Voetspoor is bedoeld om een brug te bouwen tussen BVSS en de samenleving. De AVD wordt van 8 tot met 11 april gehouden.
"Om de fietscultuur weer op gang te brengen, is een gezins- en familiefietstocht geïntroduceerd voor 51ste AVD", zegt de voorzitter van BVSS Purcy Olivieira in gesprek met Starnieuws. Er kunnen maximaal honderd deelnemers meedoen en maximaal vijf per gezin of familie.

Verwacht wordt dat er meerdere politieke partijen zullen meedoen met AVD, omdat de verkiezing voor de deur staat. De verhoogde belangstelling van politieke partijen is meestal te merken in het verkiezingsjaar. Met ongeveer 6000 lopers zal de AVD deze keer starten met 15% meer dan de 50ste AVD.

“Er zijn aspecten die de verschillende deelnemers boeien. De AVD is een wandelevenement, waarbij gezelligheid en sportiviteit centraal staan. Maar het stimuleren van een gezonde stijl staat aan top”, meent Olivieira. Volgens hem ligt het toch aan de gemeenschap om die gezonde keus te maken.

Elisabeth Fontinie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May