Target bloedmarathon niet gehaald
19 Mar 2015, 13:15
foto
Alven Roosveld heeft voor de zevende keer bloed gegeven. (Foto: Elisabeth Fontinie)


Het is de Nationale Bloedbank Suriname niet gelukt om de geplande 500 bloeddonaties te realiseren. Tijdens de I Donate bloedmarathon , hebben 242 personen bloed gedoneerd. Het gestelde doel is voor nog geen vijftig procent gehaald. "Na de evaluatie zullen wij bepalen hoe verder te gaan met dit project", zegt coördinator van inzamelingen van de Bloedbank Vivien Nojodikromo, aan Starnieuws. Dit project heeft wel 52 nieuwe bloeddonoren opgeleverd.

De I Donate Bloedmarathon is voor de 4e keer gehouden. Het doel van dit project is het verkleinen van de kloof tussen de vraag naar bloedproducten vanuit de verschillende ziekenhuizen en het aanbod. De Bloedbank kampt al enige tijd met een tekort aan bloed en bloedproducten. De marathon was bedoeld voor bloeddonoren en voor personen die in de toekomst bloed willen geven. In deze periode hebben 331 mensen de Bloedbank bezocht, maar wegens ziekte kon niet iedereen doneren.

"Ik doe wat ik kan en bloed geven is een van de dingen die ik kan", vertelt Alven Roosveld (37), die vandaag voor de zevende keer bloed geeft aan de Bloedbank. "Wegens ziekte kan ik in de week van I Donate niet doneren", deelt Marscha Timpico mee. Voor haar is het belangrijk om bloed te geven zolang het kan.

Ook al is de marathon die op 12 maart begon en tot woensdagavond duurde, afgesloten, roept Nojodikromo het publiek op zich alsnog te melden voor het afstaan van bloed. Het gaat om een daad van liefde, die mensenlevens kan redden.

Elisabeth Fontinie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May