Mega Front meldt zich met 20.000 leden aan bij CHS
17 Mar 2015, 22:30
foto
Mega Front is opgericht door De Nieuwe Leeuw, Nieuw Suriname en DUS. (Foto: René Gompers)


Het Mega Front (MF) heeft zich dinsdagmiddag officieel aangemeld voor de verkiezingsstrijd. De combinatie die bestaat uit de Nieuwe Leeuw (DNL), Democratische Unie Suriname (DUS) en Nieuw Suriname (NS) gaat voor een nieuwe manier van politiek voeren. Het MF gaat voor regeermacht en is geenszins van plan oppositie te voeren. De combinatie denkt minimaal zes zetels binnen te halen. Het MF heeft zich met ruim 20.000 geregistreerde leden aangemeld bij het CHS.
DNL heeft de boventoon gevoerd bij de korte wandelmars naar de ruimte van het Centraal Hoofdstembureu (CHS) in het KKF-gebouw. Tussen de gele vlaggen van de leeuw viel er een parasol van de BVD op. “Ik heb altijd gezegd dat De Nieuwe Leeuw de BVD is zonder de opportunisten”, legt Dharm Mungra, voorzitter van DNL, uit. “We hebben om en bij dezelfde doelen. We hebben alleen de partij gezuiverd van de opportunisten en zijn onder een nieuwe naam doorgegaan.” De BVD van Dilip Sardjoe is opgegaan in de NDP.

De partij gaat voor regeermacht, benadrukt Mungra. “Het zou niet goed zijn voor de achterban om ze te vertellen dat je in de oppositiebanken gaat zitten waar je leuke speeches kan afgeven maar weinig voor ze kunt doen.” De combinatie gaat zich richten op de zwevende kiezers. “Zij letten op wat nog gaat komen. Ons ga je niet horen schelden, wij gaan uitleggen over onze partijprogramma's en aantonen hoe we ze gaan realiseren” belooft Mungra. “De zwevende kiezers zijn 12 tot 15 zetels waard. Wij willen tenminste de helft.”


DNL gaat een aparte samenwerking aan met de Progressieve Politieke Partij en Ontwikkeling Door Eenheid. Er zou ook apart samengewerkt worden met de Nationale Ontwikkelings Partij, onder leiding van Hynes Landveld. De rechter heeft beslist dat Landveld niet de voorzitter is en dus niet bevoegd is beslissingen te nemen namens de partij. Landveld heeft zich bij het vonnis neergelegd en gaat geen hoger beroep aantekenen. Hij heeft zich met zijn achterban aangesloten bij DNL deelt hij mee.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May